Alaçatı Ot Festivali 2013
Hamuru için:
1 Kilo Un
1 Adet Yumurta
1 Kahve Fincanı Sirke
250 Gram Tereyağı
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Harcı için:
Toplam 1 Kilo Karışık Ot (Gelincik, Kuşayağı, Yabani Sarımsak, Ispanak, Melek Otu, Taze Soğan, Sakız Out, Labada, Yumurtalık Otu, Ebegümeci, Isırgan, Kongo Barsağı, Dede Sakalı, Yer Kestanesi, Yabani Pazı, Iğnedanlık, Kızılbacak, Sirken)
250 Gram Beyaz Peynir
1 Tatlı Kaşığı Karabiber
1 Çay Bardağı Zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Üzeri için:
1-2 Adet Yumurta Sarısı
2 Yemek Kaşığı Çörekotu
Unu eleyin, ortasını havuz gibi açın. İçine sirke ve çırpılmış yumurtayı, tuzu ekleyip yoğurun.
Kulak memesi yumuşaklığında bir yoğunluk tutturun. Hamuru önce ikiye, sonra bu parçaları kendi içinde ikiye, tekrar ikiye bölerek 32 beze elde edin. Üzerine bir örtü örterek dinlenmeye bırakın. Dinlenmiş bezeleri teker teker unlu düz zeminde oklava ile tabak büyüklüğünde açın ve üzerlerini erimiş tereyağı ile yağlayıp üst üste dizin. En üste konulan yufkanın üzerine yağ sürmeyin ve yufkaları buzdolabına koyup yaklaşık bir saat dinlendirin. Listede yer alan otlardan bulabildiklerinizi ayıklayıp yıkayın, ince ince doğrayıp bir kaba koyun. Üzerine zeytinyağını, karabiberi, tuzu ve ufalanmış peyniri koyup karıştırarak harcı hazır edin Dolapta dinlenmiş yufkaları alın ve elle çekiştirerek tepsi büyüklüğünde açın.
Açılmış yufkalara harcı yerleştirip rulo halinde sarın. Yağlanmış tepsiye koyun. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün, çörekotu serpin. Fırın kabını önceden 180 derecede kızdırılmış fırına verin. Hamur pişip, üstü kızarınca tepsiyi fırında alın ve böreği servise verin.
|