MALZEMESİ
1 çay bardağı köftelik bulgur
250 gram kurutulmuş taze fasulye
1 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım demet maydanoz
1 demet taze soğan
2 adet sivri biber
Tuz
Karabiber
Sos için:
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 çorba kaşığı nar ekşisi + limon suyu
2 diş dövülmüş sarımsak
1 tatlı kaşığı sumak ve kuru nane
1 çay kaşığı kimyon
1 çay bardağı ceviz
Bulguru, üzerine çıkacak kadar sıcak tuzlu su ile ıslatıp, 15 dakika bekletin. Kurutulmuş taze fasulyeleri yumuşayana dek tuzlu suda başlayın (fasulyeler bütün ise haşlayınca ince ince doğrayın) ve süzün. Soğanı küp küp doğrayın. Bir tavada zeytinyağı ve salça ile soteleyin. Ardından bulgur ve fasulyeleri soğana ilave edip, 1 -2 dakika daha soteleyin. Tuz ve karabiberini serpip, ılınana dek bekletin. İnce kıyılmış taze soğanı, maydanozu ve sivri biberleri ekleyip, baharatları katın. Bir kasede zeytinyağı, nar ekşisi, limon suyu, dövülmüş sarımsak, sumak, nane ve kimyonu karıştırıp, iyice çırpın ve salatanın üzerine gezdirin. Hepsini harmanlayın. Üzerine iri kıyılmış ceviz serpip, servis yapın.
|