| 
 
| 
 
 
 | 
 
ÖZBEK HELVASI | 
 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc86913 
Gönderme Tarihi: 18.Şub.2013 
6,740 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
 İnci Beşoğul
 
17. yy Osmanlı mutfağından
 
 
Özbek Hacı Şeriften nakledilmiştir. Vilayetlerinde bu suret üzere yaparlarmış. Evvela bir miktar sade yağa bir miktar has un, bir miktar şeker, alınır. Sonra sadeyağ tencerede eritilir. Has undan üzerine azar azar ilave edilerek boza kıvamına gelince artık un katılmaz. Tahminen beş dakika miktarı kaynatılır. Ondan sonra şekeri şerbet yapılıp azar azar bunun üzerine dökülür.
 
Yağı undan ayrılınca, yağını süzdürüp helvayı tabak içine koyup servis yapılır. (Kat'a içinde yağ olmadığından üzerine dahi su içildiğinde âdemi incitmeyip bir terü taze lâtif helva olur. Tecrübe olunmakla işbu kenara kaydolundu).
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
ÖZBEK HELVASI Tarifleri Osmanlı Yemek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |