Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Patlıcanlı Pilav Tarifleri > Özbek Pilavı (25 adet - 387,899 defa bakıldı)

Özbek Pilavı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Baharatlı Pilav Tarifleri
Balıklı Pilav Tarifleri
Biberli Pilav Tarifleri
Bezelyeli Pilav Tarifleri
Buğday Pilavı Tarifleri
Bulgur Pilavı Tarifleri
Cevizli Pilav Tarifleri
Ciğerli Pilav Tarifleri
Domatesli Pilav Tarifleri
Etli Pilav Tarifleri
Fasulyeli Pilav Tarifleri
Fırında Pilav Tarifleri
Firik Pilavı Tarifleri
Güveçte Pilav Tarifleri
Hamsili Pilav Tarifleri
Havuçlu Pilav Tarifleri
Kabaklı Pilav Tarifleri
Kestaneli Pilav Tarifleri
Köfteli Pilav Tarifleri
Kuskus Pilavı Tarifleri
Lapa Tarifleri
Mantarlı Pilav Tarifleri
Mısırlı Pilav Tarifleri
Nohutlu Pilav Tarifleri
Patatesli Pilav Tarifleri
Patlıcanlı Pilav Tarifleri
Pirinç Pilavı Tarifleri
Sebzeli Pilav Tarifleri
Soğanlı Pilav Tarifleri
Şehriye Pilavı Tarifleri
Tavuklu Pilav Tarifleri
Yarma Pilavı Tarifleri
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Özbek Usulü Pilav

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc63617
Gönderme Tarihi: 29.May.2011
2,823 defa indirildi / yazdırıldı




60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı
1 çorba kaşığı rafine yağ
1 kg kemiksiz kuzu budu (kuşbaşı doğranmış)
3 soğan (ince doğranmış)
1 diş sarımsak (dövülmüş)
500 gr havuç (kazınıp ince doğranmış)
500 gr (2+2/3 su bardağı) uzun pilavlık pirinç (yıkanıp, 30 dakika ılık suda bırakılarak süzülmüş)
3+3/4 su bardağı et suyu

Tereyağ ve rafine yağı, büyük bir tencerede, orta ateşte kızdırınız. Etleri koyup, sık sık karıştırarak 10-15 dakika, her yanları nar gibi kızarana kadar, pişiriniz. Delikli bir kepçeyle etleri tencereden çıkarıp, bir kenarda sıcak kalmalarını sağlayınız.
Soğan, sarımsak, havuç ve pirinci tencereye koyup, sürekli karıştırarak 5-6 dakika, soğanlar pembeleşene kadar pişiriniz.
Etleri yeniden tencereye koyup, üstüne et suyunu dökerek, kaynatınız. Kaynamaya başlayınca ateşi kısıp, güvecin kapağını kapatarak, pilavı 35-50 dakika, etler yumuşak olup, pilav suyunu çekene kadar pişiriniz.
Tencereyi ateşten alıp, pilavı ısıtılmış bir servis tabağına aktararak, servis ediniz.


Özbek Pilavı

Ayşe'm
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.08.2010
Mesajlar: 54
Şehir: Eskişehir
Kısa URL: https://ml.md/lc54293
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2010
3,694 defa indirildi / yazdırıldı




Emine Beder

2 su bardağı pirinç
2,5 su bardağı et suyu veya su
1/2 çay bardağı sıvı yağ
250 gr. kuşbaşı et (bonfilelik et tercih edilir)
2 orta boy soğan
1 orta boy havuç
100 gr. nohut (haşlanmış)
tuz
karabiber
1/4 limon suyu
Arzuya göre 100 gr. kavrulmuş badem

Pirinçleri ılık, tuzlu ve limonlu suda yarım saat bekletelim. Tencereye sıvı yağın yarısını alıp etleri ekleyelim. Etler suyunu bırakıp çekene dek kavuralım. Küp doğranmış soğanları ve tavla zarı iriliğinde doğranmış havucu ekleyip 2-3 dakika daha kavuralım. Etlerin üzerini 2 parmak aşacak kadar sıcak su ekleyip tuzunu, biberini ayarlayarak yumuşayana dek pişirelim. Tencereyi ateşten alıp içine haşlanmış nohutları ekleyip karıştıralım. Pirinçleri, nişastası gidene dek birkaç su yıkayıp suyunu iyice süzelim. Bir tencereye kalan sıvı yağı alıp pirinçleri ekleyerek şeffaflaşana dek kavuralım. Sıcak et suyunu ekleyip tuzunu ayarlayalım. Etli harcı ilave edip arzuya göre kavrulmuş bademleri koyarak pilavı ağır ateşte pirinçler suyunu çekene dek pişirerek ateşten alıp 15-20 dk. demlendirelim.


ÖZBEK PİLAVI

ziko
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 14.07.2010
Mesajlar: 62
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc53930
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2010
2,600 defa indirildi / yazdırıldı




Yeteri kadar iyi cins pirinci iyice temizleyiniz, yıkayın ve suyu ile birlikte bir torbaya koyarak bir çiviye ya da çengelle yüksek bir yere asın. Pirinç, asılı olduğu yerde süzülürken beri tarafta yeteri kadar eti ufak ufak doğrayınız. Ele aldığınız pirincin iki katından fazla su içinde ateşte kaynamağa terk ediniz. Kaynarken kevgir ile köpüğünü alınız. Pirinç yeteri kadar piştikten ve pirincin 1,5 misli su kaldıktan sonra suyu süzüp, etleri bir keten bez içinde kurutunuz. Kurutulan bu etleri yeteri kadar sadeyağda kavurup tencerenin altına yağıyla birlikte diziniz. Öte yanda hazırladığınız et suyuna tarçın, karanfil, kakule, tuz ve biber ilave ederek kaynar kaynamaz süzülmekte olan pirinci bunun üstüne ilave ediniz. Sonra tencereyi bir kere daha ateşe koyarak kaynatınız. Sonra tencereyi kıvılcımlı kül üzerinde tamamiyle suyu çekilip pirinçler kabarıncaya kadar bekleyiniz. Sonra takımı ile bir geniş tabağa ya da tepsiye tencereyi baş aşağı ediniz. Sıcak sıcak sofraya getiriniz.


Özbek Pilavı

delege
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 05.04.2010
Mesajlar: 30
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc49945
Gönderme Tarihi: 05.Nis.2010
2,632 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler
2 bardak pirinç
250 gr. kuşbaşı koyun eti
3 adet havuç
1 fincan kuşüzümü
100 gr badem
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı şeker
tuz
zencefil
karabiber

Yapılışı
Pirinçler yıkanıp sıcak suda 20 dakika demlenir. Bir tencerede yağ eritilir. Rendelenmiş havuçlar yağda iyice kavrulur. İçine tuz 2.5 bardak su ilave edilerek kaynamaya bırakılır. Suda bekletilmiş kuş üzümleri kaynamakta olan suya atılır. Soğuk suda yıkanan pirinçler suya katılıp ağzı kapatılarak suyunun çekmesi beklenir. Pilavın üstü göz-göz olunca altı kapatılıp demlenmeye bırakılır. Etler düdüklü tencerede 1 fincan su ve 1 kaşık yağ ile pişirilir. Tencereden alınıp yağda biraz çevrilir. İçine tuz, karabiber ve zencefil rendelenir. Servis tabağına alınan pilavın üzerine şekilli olarak koyulur. Suda kabukları ayıklanmış bademler de yağda pembe kavrularak pilavın üzerine serpiştirilir.


Özbek Pilavı

Belma81
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.02.2010
Mesajlar: 35
Şehir: Eskişehir
Kısa URL: https://ml.md/lc46935
Gönderme Tarihi: 06.Şub.2010
2,583 defa indirildi / yazdırıldı




5-6 Kişilik Gerekli Malzemeler:
Dana kuşbaşı (200 gram),
Havuç (2 adet)
Soğan (2 adet)
Su (3 su bardağı),
Pirinç (2 su bardağı)
Tuz
Karabiber
Salça (1 yemek kaşığı)
Tereyağı (2 çorba kaşığı)
Toz tarçın ya da dal tarçın (1 tatlı kaşığı ya da 1 dal tarçın)

2 su bardağı pirinci ılık suda ıslatıp 10-15 dakika bekletin sonra soğuk suda yıkayın ve bir süzgeç yardımıyla süzün.
1 adet soğanı küp küp doğrayın. Tencerede 2 çorba kaşığı tereyağı eritin. Yağ erirken soğanları da tencereye ilave edin ve pembeleşinceye kadar kavurun.
Soğanlar kavrulurken 200 gram dana etini küçük kuşbaşı kesin.
2 adet havucu rendeleyin. Tencereye önce havucu ilave edin ve 1-2 dakika karıştırın. Doğradığınız etleri de ekledikten sonra havuçlar rengini bırakana kadar yaklaşık 5 dakika karıştırarak pişirin.
Pirinçleri de etlerin üzerine ekledikten sonra kavurmaya devam edin. 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı karabiberi serpin ve karıştırın. Üzerine 3 su bardağı suyu da ekleyin ve tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte 25-30 dakika pişirin.






Özbek Pilavı Tarifleri Patlıcanlı Pilav Tarifleri



(25 adet Özbek Pilavı 387,899 defa bakıldı)

Sayfa: « Önceki  1, 2


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort