400 gr. istavrit, hamsi veya sardalya filetosu
2 adet yumurta
2 çorba kaşığı un
Yarım su bardağı süt
3 çorba kaşığı kaşar peyniri
1 diş sarmısak
2 dal maydanoz
Kızartma için:
Sıvıyağ
Birkaç limon dilimi
Birkaç kıvırcık marul yaprağı
Temizlenmiş filetoları yıkayıp süzelim ve kurulayalım. Ayıklanmış sarmısak ile maydanozu ince ince kıyalım. Yumurta ve elenmiş unu derince bir kasede çırpalım. Sütü azar azar ilave ederek karıştıralım. Topaksız sıvı bir karışım elde edinceye kadar çırpmaya devam edelim. Kaşarpeyniri rendesi, maydanoz ve sarmısağı ilave edelim. Birkaç dakika dinlenmeye bırakalım. Balık filetolarını karışıma bulayıp kızgın yağa atalım. Çevirerek iki taraflı kızartalım. Peçete üzerine alıp fazla yağını çektirelim. Üzerine tuz serpelim. Salata ve limon dilimleri eşliğinde sıcak olarak servis yapalım.
|