|
|
Özel soslu ızgara levrek |
|
necmiyeturk
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.04.2006
Mesajlar: 70 Şehir: Dikmen/Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc5493
Gönderme Tarihi: 20.Haz.2006
3,842 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
6 levrek
1 su bardağı sıvıyağ
2 defne yaprağı
Karabiber
Sos için:
6 domates
3 soğan
1 havuç
1 defne yaprağı
1 çay kaşığı kekik
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı un
1 tutam tozşeker
YAPILIŞ TARİFİ
Balıkları temizleyip yıkayın. Sıvıyağ, defne yaprağı ve karabiberi geniş bir kapta karıştırın. Balıkları bu karışımın içinde yarım saat bekleterek marine edin.
Domatesleri ve soğanları soyup küçük küpler halinde doğrayın. Havucu temizleyip ince ince rendeleyin. Sarımsakları soyup ezin.
Margarini eritip soğanı sote edin. Havuç, defne yaprağı, kekik ve sarımsağı ilave edip kavurun. Unu ekleyip pembeleştirin. Domatesi ilave edip pişirin. Tuz, karabiber ve şekeri serpin.
Balıkları marinattan süzerek alıp yağlanmış ızgaraya yerleştirin. İki taraflı olarak 15-20 dakika pişirin. Servis tabağına alıp hazırladığınız sos eşliğinde sıcak olarak servis yapın.
|
|
Özel soslu ızgara levrek Tarifleri Barbunya Balığı Tarifleri
|
|