Yarım kg. biftek
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı et suyu
4 diş sarımsak
2 çorba kaşığı sirke
8 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Kırmızıbiber
Yarım kg bifteği haşlayın. Elinizle didikleyerek küçük parçalara ayırıp, tuzlayın. 2 çorba kaşığı un, 2 su bardağı et suyu, 4 diş dövülmüş sarımsak ve 2 çorba kaşığı sirkeyi mikserden geçirin, elde ettiğiniz karışımı küçük bir tencereye alın. Ocağa koyup, sürekli karıştırarak koyu bir sos elde edin. Didiklenmiş etleri servis tabağına dizin. Üzerine haşladığınız sosu dökün. 8 çorba kaşığı tereyağını ve biberi tavada eritin. Sosu yemeğin üzerine gezdirerek, servis yapın.
|