|
|
Padişah Hoşafı |
|
badem gözlüm
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.01.2013
Mesajlar: 45 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc89965
Gönderme Tarihi: 20.Haz.2013
1,550 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 Adet Kuru İncir
3 Adet Kuru Kayısı
1/2 Çay Bardağı Kuru Üzüm
1/2 Çay Bardağı Badem
2 Çorba Kaşığı Antep Fıstığı
5 Adet Kuru Erik
İsteğe Bağlı Karanfil
1 Su Bardağı Toz Şeker
1 L Su
Su ve şekeri bir tencereye alalım ve orta ateşte pişirelim. Şeker eriyince birkaç parçaya kesilmiş inciri tencereye ekleyelim. İncirin çekirdekleri suyun üzerine çıkmaya başlayınca ince kabukları alınmış baden ve antepfıstığı katalım. 15 dakika sonra tencereye karanfil, kuru üzüm, doğranmış kayısı ve erik ekleyelim. Kuru meyveler şişene kadar karışımı pişirelim. Soğuk olarak servis edelim.
|
|
Padişah Hoşafı Tarifleri Fairy Yemek Tarifleri
|
|