|
|
Palaçinka |
|
Toprak Baba
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.02.2016
Mesajlar: 35 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc114676
Gönderme Tarihi: 06.Şub.2016
1,950 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.arnavut.com
1 kilo un (aslında yeterli miktarda un demek gerekiyor)
2 yumurta
Ilık su veya süt
Yağ
Tuz
Biraz karbonat dökülebilir
Bir kapı içerisine un konulur ve ardından tuzu eğer istenirse karbonatı ve en son yumurta kırılır. Daha sonra ılık olmak üzere yavaş yavaş karıştırılarak suyu veya sütü eklenir. Boza kıvamına getirilinceye kadar karıştırılır. Biraz akışkan olması gerekiyor ve su miktarını buradan ayarlayabilirsiniz.
Pişirme aşamasına gelirsek, yanmaz & yapışmaz bir tava (ki buna dayanan tava görmedik tava sapları iptal:) biraz ısıtıldıktan sonra üzerine yağ konulur. Ardından kepçe yardımıyla hamur tavaya konulur. Biraz piştikten sonra tavayı biraz oynattığınızda, hamur tavada yapışmadan durur ve çevrilmeye hazırdır. Bu aşama bariz en zor tarafıdır. Bilek hareketiyle hamur bir miktar yukarı atılarak ters çevrilir. Bu yüzünü pişirdikten sonra artık palaçinkamız hazır.
Not: Kalabalık aileler için yapımı uzun sürse de çok güzel bir aparatiftir. Arnavutlarda genellikle boş bir şekilde tüketilir ama istenirse arasına peynir, sucuk vs. konulabilir. Dünyada genellikle tatlı olarak yapılıp arasına çikolata, reçel, marmelat, meyve konularak tüketilir.
|
|
Palaçinka Tarifleri Arnavut Yemekleri
|
|