Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
Tutarı 1 kilo olan sekiz dilim palamut,
1 baş soğan,
2 baş sarımsak,
1 çorba kaşığı üzüm sirkesi,
1 demet maydanoz,
1 sap kereviz,
2 kahve fincanı un,
1+1/2 bardak zeytinyağı,
yeteri kadar tuz ve kırmızı biber.
Yapımı: Palamut balığı dilimlerini iyice yıkayıp kuruladıktan sonra una bulamalı ve içinde kızgın zeytinyağı bulunan geniş bir güvece koyup iki yanlarını da nar gibi oluncaya kadar kızartmalı. Balıklar kızarınca bunları bir kevgirle alıp sıcak bir yerde tutulan bir tabağa koymalı.
Kereviz ve maydanoz yapraklarını kıyarcasına ince doğramalı. Bunlara rendelenmiş soğanı ve ince ince doğranmış sarımsakları katmalı. İyice karıştırdıktan sonra ateşteki güveçte bulunan kızgın zeytinyağının içine atmalı. Karıştırarak kavurmalı.
Soğanlar renk değiştirmeye başlarken sirkeyi dökmeli ve bir taşım kaynatmak Kırmızı biberle tuzunu da serptikten sonra yarım çorba kaşığı kadar su katmalı ve sebzeleri iyice pişirmeli. Sebzeler pişince balıkları düzenli bir biçimde bunların üstüne yerleştirmeli. Gerekirse bir - iki kaşık ılık su katıp balıkların güvece yapışmaması için vakit vakit kabı sallayarak bunları 25 dakika kadar pişirmeli. Sonra olduğu gibi sofraya götürüp servis yapmalı.
|