1 küp Pakmaya Yaş Maya
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
1 su bardağı maden suyu (200 ml)
2 yemek kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta sarısı (üzerine)
Aldığı kadar un
Sütü hafif ısıtın. İçine yaş mayayı, toz şekeri ekleyin. Karıştırıp oda ısısında 15 dakika bekletin.
Üzerine sıvı yağı ve maden suyunu ilave edip tekrar karıştırın.
Tuzu ve kontrollü bir şekilde aazar azar unu ilave ederek yoğurmaya başlayın. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini örtün. Oda ısısında yarım saat mayalandırın.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda yuvarlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Bu şekilde yaram saat daha mayalandırın.
İkinci kez mayaladığınız hamurların üzerlerine yumurta sarısı sürün. 200 dereceye ayarlı fırında, 20-25 dakika pişirin.
|