500 g un
100 g tereyağı (oda sıcaklığında)
100 g toz şeker
3 adet yumurta
10 g kuru maya
120 ml ılık süt
1 portakalın kabuğu (rendelenmiş)
1 tatlı kaşığı portakal çiçeği suyu (isteğe bağlı ama otantik lezzet için önerilir)
Bir tutam tuz
Üzeri için:
50 g tereyağı (eritilmiş)
100 g toz şeker
Ilık süt, 1 yemek kaşığı şeker ve mayayı karıştırın. 10 dakika kabarmasını bekleyin.
Unu geniş bir kaba alın, ortasını açın. Yumurtaları, şekeri, portakal kabuğunu, tuzu ve kabarmış mayayı ekleyin. Karıştırmaya başlayın.
Hamur toparlanınca tereyağını azar azar ekleyip 10 dakika yoğurun. Hamur esnek ama hafif yapışkan olmalı.
Hamuru örtün ve 1–1,5 saat kadar iki katına çıkana kadar mayalandırın.
Hamurdan bir parça ayırın (kemik şekilleri için). Geri kalan kısmı yuvarlayın. Küçük parçayı uzun şeritler haline getirip "kemik" formunda üstüne yerleştirin.
Şekillendirilmiş hamuru 30 dakika daha dinlendirin.
180°C önceden ısıtılmış fırında 25–30 dakika kadar altın rengi alana dek pişirin.
Fırından çıkar çıkmaz sıcak haldeyken üzerine eritilmiş tereyağı sürüp bolca toz şeker serpin.

|