25 gr yağ
4 tane kırmızı pancar
1 demet deniz börülcesi
1,5 adet limonun suyu
Tuz
Pancarların kabuklarını elma soyar gibi soyun. 1 su bardağı su ekleyip, haşlayın.
Deniz börülcesini de iyice yıkayın, başka bir tencerede gene yaklaşık 1 su bardağı kadar suyla haşlayın, unutmayın deniz börülcesini haşlarken tuz koymuyoruz. Haşlanan deniz börülcesinin uçlarından çekerek kılçıklarını ayırın.
Bu arada haşlanan pancarları ortadan 2 ye bölün. Tatlı kaşığıyla , her yarım çanağın içini azıcık oyun. Hatta pancarların tabakta düzgün durması için , bıçakla altlarından da azıcık kesin.
Temizleyip ayırdığınız deniz börülcelerini 1 parmak kalınlığında bıçakla kesin.
Sosu için limon suyu, yağ ve tuzu çırpıp, deniz börülcesine ekleyin. Hatta sos iyice karıştırana kadar, kaşıkla karıştırın yedirin.
Pancar çanaklarının içini soslu börülceyle doldurun. Buzdolabına kaldırın. Bir gece bekletin ya da hiç bekletmeden sadece soğutarak servis yapın.
|