|
PANCAR SALATASI |
|
TugbaG
Kayıt: 19.04.2007
Mesajlar: 36 Şehir: Almanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc13358
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2007
4,607 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg patates
3 havuç
dereotu
taze soğan
süzme yoğurt
mayonez
pancar
limon
sarımsak
patatesleri haşlayıp, rendeleyin. havuçları küplere bölüp yağda kavurun. patates, taze soğan, maydanoz, dereotu, mayonez, yoğurt, sarımsak, limon ve tuzu karıştırın. Geniş çukur bir kabın dibine jelatin yerleştirin. en alta pancarları rendeleyin. onun üzerine havuçlerı, onun da üzerine biraz önce yaptığınız karışımı rendeleyin. kabınızı ters çevirip, jelatinden kurtardınız mı rengarenk bir tepeye sahip olacaksınız.
|
PANCAR SALATASI |
|
Horse
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.01.2007
Mesajlar: 176
|
Kısa URL: https://ml.md/lc11154
Gönderme Tarihi: 13.Oca.2007
4,282 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram pancar
3 diş soyulmuş sarımsak (arzuya bağlı)
1 bardak sirke
1 miktar tuz
1) Bir tencereye, yaprak kısımları çıkarılmış ve yıkanmış 500 gram pancar ile 1 çorba kaşığı sirke koyarak, üstlerini iyice kaplayabilecek kadar su doldurduktan sonra, pancarların içlerine çatal girebilecek yumuşaklığa gelinceye kadar bunları haşlamalıdır. (Sirke pancarların kırmızı olmalarına yardım eder).
2) Pancarlar pişince, sıcak suyunu dökerek, soğutmadan kabuklarını soymalı, sonra da bunları yarım parmak inceliğinde halkalara doğradıktan sonra, çukurca bir kâseye koymalı ve üstlerine de derhal 1 mik-miktar tuz ile 1 bardak sirke ilâve ettikten sonra beş altı saat kadar bir tarafa bırakmalı ve tabağa alarak servis yapmalıdır.
Arzu edilirse: sirkeye, doğulmuş 3 diş sarımsak ilâve etmek mümkündür.
|
PANCAR SALATASI |
|
BolKepçe
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.06.2005
Mesajlar: 41 Şehir: Ereğli/Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc10242
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2006
4,564 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. pancar
1 bardak sirke
3 diş doğulmuş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
Pancarların yaprakları ve sapları kesilerek atılır. Bir tencereye sirke ve su konularak pancarlar da içerisine bırakılır ve tencere ateşe oturtulur. İyice pişip pancarlar yumuşaymca, sıcak suyu dökülür, kabukları ayrılır ve yarım parmak eninde halka halka doğranarak çukur bir kaba konulur. Üzerlerine tuz serpilip, sirke dökülür ve bir tarafa bırakılır. 5 - 6 saat sonra sarımsak ilâve edilerek servis yapılır.
|
Pancar salatası |
|
Ramazan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.09.2006
Mesajlar: 82
|
Kısa URL: https://ml.md/lc8675
Gönderme Tarihi: 18.Kas.2006
4,462 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. pancarı yıkayıp 30 dakika haşlayın ve küp şeklinde doğrayın. 2 adet kırmızı soğanı ince doğrayın. 1 adet limonun suyunu sıkın. 1 adedini ise ince ince dilimleyin. Bir kapta 1 tatlı kaşığı esmer şeker ve 1/2 tatlı kaşığı sumağı karıştırın. 1 tatlı kaşığı portakal suyu ve sıktığınız yeşil limonun suyunu katın. Zeytinyağı da ilave edin. Tüm malzemeyi bir salata kabına koyun. İnce ince kıyılmış 1 demet taze nane, tuz ve karabiber katın ve karıştırın.
|
Pancar Salatası |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc7489
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2006
4,574 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet küçük boy kırmızı pancar
3 adet orta boy enginar
1 adet orta boy domates
1 adet orta boy havuç
yarım limonun suyu
yarım kahve fincanı sirke
3 diş sarımsak
1 kahve fincanı zeytinyağı
yeterince tuz
Yıkanıp, ayıklanmış olan enginarları uygun büyüklükte bir tencereye alarak, üzerini aşacak kadar sıcak limonlu su ilavesiyle yumuşayana kadar haşlayalım. Ayrı bir tencereye kırmızı pancarları alıp, onunda üzerini aşacak kadar su ilave edip yumuşayana kadar haşlayalım. Haşlanan pancarları tencereden alarak kabuklarını soyup rendenin iri tarafıyla rendeleyelim. Rendelenmiş pancarların içine sirke, dövülmüş sarımsak, tuz ve zeytinyağının yarısını ekleyip karıştırarak enginarların göbeklerini dolduralım. Orta boy havucun kabuklarını soyup rendeleyelim. İçine limon suyu, zeytinyağı ve tuz ekleyip karıştırarak enginarların üzerine yerleştirelim. Enginarları servis tabağına alıp küp doğranmış domateslerle süsleyerek servis yapalım.
ML® Yoğurtlu Pancar Salatası için tıklayın
ML® Yoğurtlu Pancar Salatası Videosu
|
Pancar Salatası |
|
Gönül Hırsızı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.11.2005
Mesajlar: 66 Şehir: Kırıkkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc1152
Gönderme Tarihi: 25.Şub.2006
5,653 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet orta boy pancar
2 kahve fincanı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
5 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı şeker
Pancarları soyup yıkayın, 2 fincaan sirke, bir kaşık tuz ve bir tatlı kaşığı şeker kattığınız bol suda pişinceye kadar haşlayın. Sudan çıkarıp soğumadan dilimleyin. Soğuyunca suyundan bir miktar alın, 1 fincan sirkeye 5 sarımsağı ezerek karıştırın ve salatanın içine döküp karıştırarak servis yapın.
ML® Pancar Salatası için tıklayın
|
|