Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Pancar Turşusu (Aydın)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Afyonkarahisar Yemekleri
Aydın Yemekleri
Denizli Yemekleri
İzmir Yemekleri
Kütahya Yemekleri
Manisa Yemekleri
Muğla Yemekleri
Uşak Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Pancar Turşusu (Aydın)

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc175739
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2023
175 defa indirildi / yazdırıldı




Aydın Valiliği

1 kg pancar
2 baş sarımsak
1 su bardağı koruk ekşisi ya da limon suyu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz

Pancarların yumruları ile yaprak kısımlarına kadar olan gövdesi ayıklanır, yıkanır. Yarısına değin su doldurulan tencere ocağa alınır.
Kaynar halde iken ayıklanan pancarlar suyun içine konur, yumuşayıncaya kadar haşlanır.
Kabuğu soyulan sarımsaklar, üzerine tuz ilave edilerek krema kıvamına gelinceye kadar havanda dövülür. Geniş bir kap içine alınan sarımsakların üzerine önce zeytinyağı, sonra limon yada koruk ekşisi yavaş yavaş ilave edilir, sarımsak beyazlaştırılır.
İyice haşlanan pancarların kabukları soyularak küçük küpler şeklinde doğranarak su ile açılan sarımsak sosun içine konur. Soğuk servis edilir.

Not: Aydın’da annelerin “kan yapar” diyerek antibiyotik niyetine tarator sosuyla kışın sofralardan eksik etmediği, sağlığa faydası kanıtlanmış turşulardandır.







Pancar Turşusu (Aydın) Tarifleri Afyonkarahisar Yemekleri



(1 adet Pancar Turşusu (Aydın) 246 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort