|
|
PANCAR YAPRAĞI KAVURMASI |
|
DARI
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.03.2007
Mesajlar: 416 Şehir: Kırıkkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc12894
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2007
8,450 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 çorba kaşığı sadeyağ
3 çorba kaşığı zeytinyağı
3 baş soğan
yeteri kadar tuz ve karabiber
2 kilo pancarın sadece yeşilliği
Üstü için:
3 diş sarımsak
1/2 kilo yoğurt
Pancarın üstündeki yeşil yaprağı (iki kilo kadar) iyice temizleyip bol suda yıkamalı. Sonra kaynar tuzlu suya atıp haşlamalı. Haşlanan pancar yaprağını sudan çıkarıp delikli süzgeçte iyice süzmeli. Beri yanda zeytinyağıyle sadeyağı kuşaneye koyup kızdırmalı. Bunun içine rendelenmiş soğanı atıp tahta kaşıkla karıştırarak pembeleşinceye kadar kavurmalı. Soğanların rengi pembeleşince suyu süzülmüş pancar yapraklarını katmalı. Tuzunu, biberini serpmeli ve karıştırarak bir süre kavurmalı.
Sonra bunu tabaklara koymalı ve üzerlerine dövülmüş sarımsakla karıştırılmış yoğurdu döküp sıcak sıcak servis yapmalı.
ML® Yoğurtlu Pancar Salatası için tıklayın
[url=https://video.lezzetler.com/yoğurtlu-pancar-salatasi-gorsel-vt55871]ML® Yoğurtlu Pancar Salatası Videosu[/url]
|
|
PANCAR YAPRAĞI KAVURMASI Tarifleri Sebze Yemekleri
|
|