250 gr haşlanmış pancar
160 gr bitter çikolata
3 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
100 gr margarin
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un
Krema için:
150 gr bitter çikolata
100 ml krema
60 gr pudra şekeri
Çikolatayı küçük parçalara bölerek benmari usulü eritin ve fırınınızı 180 °C ayarlayın.
Yumurta, şeker, ve vanilyayı geniş bir kasede mikser ile çırpın.
Erittiğiniz 100 gr margarini, eritilmiş çikolatayı, un ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırın.
Haşlanmış pancarı rendeleyip hamura ekleyin ve spatula ile karıştırın.
Hamurun tabanını güzelce yağlayıp hamuru kalıbına aktarın.
Kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar pişirin.
Pişirdikten sonra ızgara teli üzerine alarak soğumaya bırakın.
Kremayı kaynatmadan ısıtın ve çikolatayı küçük parçalara ayırıp içine atın. Eriyene kadar karıştırın.
Geniş bir kâseye alarak soğumaya bırakın.
Mikser ile önce düşük hızda daha sonra hızını arttırarak 2 dk. çırpın.
Pudra şeker ekleyip iyice katılaşıncaya kadar çırpmaya devam edin.
Kremayı kekin üzerine sıvayın ve servise kadar buzdolabında bekletin.
|