|
|
Pancarlı Ekmek |
|
lütfiye sevim
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.02.2017
Mesajlar: 29 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc123391
Gönderme Tarihi: 26.Şub.2017
1,452 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.vzug.com
550 g beyaz un
4 çorba kaşığı haşhaş
1 çorba kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
2 g yaş maya
5 dl pancar suyu
Un, haşhaş, tuz ve şekeri karıştırın. Mayayı biraz pancar suyu içinde ezin ve kalan pancar suyuyla beraber una ilave edin. Hamur tutuncaya kadar kısa süreyle karıştırın, ama yoğurmayın! Hamuru oda sıcaklığında 24 saat bekletin.
Pişirme kabının tabanı büyüklüğünde bir pişirme kağıdı kesin. Pişirme kabını kapağıyla (ama pişirme kağıdı olmadan) ızgara telinin üzerinde soğuk fırına koyun ve ön ısıtma yapın.
Bu sırada hamuru un serpilmiş tezgaha koyun. Hamurun kenarlarını bir hamur spatulası ile ortaya doğru çevirin. Sıcak pişirme kabını fırından çıkartın, pişirme kağıdını içine yayın ve hamuru bunun üzerine yerleştirin ve pişirme kabını kapağı kapalı olarak fırına sürün.
Fırınlayın. Ardından kapağı .kapatın ve son pişirmeyi kapaksız olarak gerçekleştirin.
|
|
Pancarlı Ekmek Tarifleri İsviçre Yemekleri
|
|