https://www.sabah.com.tr
Tabanı için:
3 adet kuru incir
1 su bardağı ceviz tozu
1 çorba kaşığı keçiboynuzu tozu
1 çorba kaşığı keten tohumu
1 tatlı kaşığı tarçın
2 çorba kaşığı ham kakao
Pancarlı üst taban için:
3 adet pancar
1 adet olgun muz
3 çorba kaşığı eritilmiş hindistancevizi yağı
Yarım su bardağı hindistancevizi kreması
Yarım su bardağı süzme yoğurt
2 çorba kaşığı agave şurubu
2 çorba kaşığı bal
Üzeri için:
Yarım su bardağı glutensiz bitter çikolata
Süslemek için:
Nar
Hindistancevizi
Tabanı için tüm malzemeyi rondodan geçirip yapışkan kıvamlı bir hamur elde edin. Tabanı ve kenarları pişirme kağıdı ile kaplanmış porsiyonluk kek kalıplarına elinizle bastırarak yerleştirin ve soğumaya bırakın. Pancarlı üst taban için pancarı rendeleyin. Muzla birlikte blenderden geçirip püre haline getirin. Kalan malzemeyi ilave edip karıştırın. Karışımı, porsiyonluk kalıplara dikkatlice dökün. Derin dondurucuya yerleştirip katılaşmasını sağlayın. Servis etmeden 5 dakika önce çıkarın. Servis tabaklarına yerleştirip, üzerine benmari usulü eritilmiş çikolata gezdirin. Nar ve hindistancevizi ile süsleyip servis yapın.
|