500 gram pancar (pişmemiş, kabukları soyulup rendelenmiş)
2 parmak büyüklüğünde taze zencefil (rendelenmiş)
3 adet yumurta
150 ml bal
100 gram toz şeker (istenirse)
150 gram margarin
1 adet vanilya fasulyesinin tohumları
1 paket kabartma tozu
1 adet portakal kabuğu ve suyu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı tarçın
100 gram mısır unu
150 gram un
Üzeri için:
Pudra şekeri
Bir kapta un, mısır unu, kabartma tozu, tarçın ve yenibaharı karıştırıp hazırlayın.
Yumurta aklarını tuz ile kar haline getirin ve içine yavaşça karıştırarak rendelenmiş pancarı ekleyin.
Büyük bir kase içinde yumurta sarısı, bal, sana hamurişi yağı ve vanilya tohumlarını karıştırın. Zencefili ve eğer kullanacaksanız toz şekeri yumurta sarılı karışıma ilave edip, karıştırın. Aynı kaseye unlu karışımı, ardından pancarlı karışımı da ekleyerek yavaşça karıştırın.
25 cm x 25 cm'lik kare veya o ebatlara yakın herhangi bir kek kalıbını yağlayın ve karışımı içine boşaltın. Yerleşmesi için hafifçe sallayın. Önceden ısıtılmış 175 derecede 30-45 dakika (batırdığınız kürdan temiz çıkmalı) pişirin. Soğuduktan sonra servis tabağına alın ve üzerine bolca pudra şekeri serpin.
|