Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Panık (Adıyaman)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Adıyaman Yemekleri
Batman Yemekleri
Diyarbakır Yemekleri
Gaziantep Yemekleri
Kilis Yemekleri
Mardin Yemekleri
Siirt Yemekleri
Şanlıurfa Yemekleri
Şırnak Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Panık (Adıyaman)

dolu dolu
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 09.03.2018
Mesajlar: 25
Şehir: Trabzon
Kısa URL: https://ml.md/lc132519
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2018
1,411 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı Köftelik ince bulgur
1 su bardağı Dövme unu veya ince bulgur
1 çorba kaşığı Un
2 adet İri soğan
1 çorba kaşığı Katıyağ
2 çorba kaşığı Limon suyu
Tuz
Nane
Karabiber
Kırmızı biber
Sarımsak
Su

İnce bulguru ve dövme ununu yarım bardak ılık suyla ıslatıyoruz. Tuz atıp kapağını örtüyoruz. Kabarıncaya kadar bekleyin(15-20 dakika kadar). Kabarınca unu üstüne ekelyerek yoğuruyoruz. Birbirini tutup yapışkan hale gelene kadar yoğuruyoruz.Daha sonra köfteler (panikler) yapıyoruz. Sonra elimizin içiyle yassılaştırıyoruz. Bir tencerenin içinde önceden kaynattığımız tuzlu suyun içine koyuyoruz .Öbür taraftan soğanları uzun halka halka doğrayoruz. Kızgın yağda pembeleşene kadar kavuruyoruz. Pembeleştirdiğimiz soğanları köfteleri haşladığımız suya atıyoruz. Kara ve kırmızı biberleri ilave edip bir iki taşım kaynatıyoruz. Naneleri ekleyiyoruz. Sarımsağı ayıklayıp havanda dövüyoruz. Limon suyuyla karıştırıp kaynar köftelerin içine döküyoruz. 5-10 dakika daha kaynatıp sıcak sıcak servis ediyoruz.

Not: Adıyaman yöresinde kimi insanlar farklı farklı şekillerde yapmaktadırlar. Mesela panıklar suda haşlayınca ayrıca sos hazırlanıp üzerine dökülerek te yapılmaktadır.






Panık (Adıyaman) Tarifleri Güneydoğu Anadolu Yemekleri



(1 adet Panık (Adıyaman) 4,585 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort