| 
 
 
 | 
Panna Cotta | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc176924 
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2024 
218 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
2 su bardağı krema
 
1 su bardağı süt
 
1/2 su bardağı toz şeker
 
1 vanilya çubuğu veya 1 çay kaşığı vanilya özütü
 
2 yaprak jelatin veya 1 paket toz jelatin
 
Yarım su bardağı su (jelatin eritmek için)
 
İsteğe bağlı olarak taze meyve veya sos için malzemeler
 
 
Bir tencerede kremayı, sütü ve toz şekeri orta ateşte karıştırarak ısıtın. (Vanilya çubuğunu ortadan ikiye keserek çekirdeklerini tencereye ekleyebilirsiniz. Vanilya özütü kullanıyorsanız, son adımda ekleyin.)
 
Karışım ısınırken ocaktan alın ve vanilya çubuğunu çıkarın (kullandıysanız).
 
Jelatini kullanacaksanız, bir kaseye yarım su bardağı soğuk su ekleyin ve jelatin yapraklarını veya toz jelatini suyun üstüne serpin. 5-10 dakika bekleyin ve jelatinin yumuşamasını sağlayın.
 
Yumuşayan jelatini krema karışımına ekleyin ve iyice karıştırarak eritin.
 
Panna cotta karışımını küçük kaselere veya porsiyonluk kalıplara dökün. İsteğe bağlı olarak, meyve püresi veya sos ekleyebilirsiniz.
 
Tatlıları oda sıcaklığında soğumaya bırakın, sonra buzdolabına kaldırın ve en az 4 saat veya bir gece boyunca iyice soğutun.
 
Servis yapmadan önce, panna cottaları hafifçe ısıtılmış bir bıçakla kalıplardan çıkarın ve bir servis tabağına yerleştirin.
 
İsteğe bağlı olarak taze meyve, meyve sosu veya rendelenmiş çikolata gibi malzemelerle süsleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Panna Cotta | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3314 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc183576 
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2025 
109 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Ana katman için:
 
400 ml krema
 
100 ml süt
 
4 yemek kaşığı toz şeker
 
1 tatlı kaşığı vanilya özü veya 1 paket vanilin
 
2 yaprak jelatin (ya da 1,5 tatlı kaşığı toz jelatin)
 
Meyveli sos için (çilekli örnek):
 
200 gram çilek (taze ya da dondurulmuş)
 
2 yemek kaşığı şeker
 
1 tatlı kaşığı limon suyu
 
 
Yaprak jelatin kullanıyorsanız soğuk suda 5-6 dakika yumuşaması için bekletin. Toz jelatin kullanıyorsanız, 2 yemek kaşığı su ile karıştırarak şişmesini sağlayın.
 
Krema, süt, şeker ve vanilyayı küçük bir tencereye alın. Kaynama noktasına gelmeden ocaktan alın. Jelatini ekleyip tamamen eriyene kadar karıştırın.
 
Hazırladığınız karışımı küçük kaselere ya da silikon kalıplara dökün. Üzerini streç filmle kapatıp en az 4 saat buzdolabında bekletin (tercihen 1 gece).
 
Çilekleri küçük tencereye alın, üzerine şeker ve limon suyunu ekleyin. 4-5 dakika kaynatın. Blender'dan geçirip soğumaya bırakın.
 
Panna Cotta’yı kalıptan çıkarmak için alt kısmını 5-10 saniye sıcak suya batırın. Ters çevirerek servis tabağına alın. Üzerine meyve sosunu gezdirin.
 
 
Not: Panna Cotta, İtalyanca’da "pişmiş krema" anlamına gelir.
 
 
 
  
 | 
Panna Cotta | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3314 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc185271 
Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2025 
31 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı krema
 
1 su bardağı süt
 
Yarım su bardağı şeker
 
1 paket vanilin veya 1 çubuk vanilya
 
2 yaprak jelatin (veya 1 tatlı kaşığı toz jelatin)
 
Üzeri için:
 
Çilek, böğürtlen ya da frambuaz sosu
 
 
Jelatini 5 dakika soğuk suda bekletin.
 
Süt, krema, şeker ve vanilyayı bir tencerede ısıtın (kaynatmayın).
 
Karışım sıcakken jelatini ekleyip iyice eritin.
 
Hazırladığınız karışımı küçük kaselere veya silikon kalıplara dökün.
 
Buzdolabında en az 4 saat bekletin.
 
Servis ederken ters çevirip meyve sosuyla süsleyin.
 
 
Not: “Panna Cotta” İtalyanca’da “pişmiş krema” anlamına geliyor. 20. yüzyıl başlarında İtalya’nın Piedmont bölgesinde ortaya çıktı.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |