|
|
Papatya Böreği |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc109437
Gönderme Tarihi: 11.Tem.2015
2,238 defa indirildi / yazdırıldı
|
Emine Beder
100 gr. beyaz peynir veya çökelek
1 demet maydanoz
2 yumurta akı
1 yumurta sarısı
Susam
Çörekotu
10 yaprak milföy hamuru
Milföy hamurlarını çözdürüp merdane ile hafifçe inceltelim. Çiçek şeklindeki kurabiye kalıpları ile ve yaprak şeklindeki kalıplarla keselim. Çiçek şeklindeki milföy hamurlarının üzerine peynirli karışımdan yayalım, (yarısının üzerine) Diğer milföy parçaları üzerlerine kapatalım. Yaprak şeklindeki milföy parçalarının üzerine bıçakla derin bir çizgi yapalım. Üzerlerine yumurta sarısı sürerek ısıtılmış 200 derece ısılı fırında altları ve üstleri pembeleşene dek pişirelim.
Not: Arzuya göre çiçeklerin ortalarına şekilli olarak çörekotu ve susam serpin.
|
|
Papatya Böreği Tarifleri Açma Börek Tarifleri
|
|