|
Papaz Yahnisi |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163911
Gönderme Tarihi: 28.Mar.2022
230 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kuzu kusbası 1 kg (az yaglı)
Arpacık sogan 20 adet
Sarımsak 1 bas
Tereyağı 6 yemek kasığı
Zeytinyağı ½ çay bardağı
Elma sirkesi 2 yemek kasığı
Seker 1 çay kasığı
Karabiber 1 çay kasığı
Tuz 1 tatlı kasığı
Kaynar su 2½ su bardağı
Arpacık soganları soyun ve kesmeden bütün olarak bir kaseye alın.
Gurme Sef Çok Amaçlı Pisirici’yi Sote 180 °C moduna getirin. Etleri hazneye alarak suyunu salıp çekene kadar kavurun.
Yagların tamamını ekleyin ve hemen ardından soganı ilave edip kavurmaya devam edin. 5 dakika sonra salçayı ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
Bir bas sarımsağın alt tarafını bir bıçak darbesi ile kesip bütün olarak yemeginize ekleyin. Kaynattığınız suyu ve tuzu da ilave ederek kapağını kapatın.
Gurme Sef’i Yahni/Tencere Yemegi moduna getirerek 35 dakika pisirin.
Pisirme islemi bitince Gurme Sef’in sogumasını bekleyin. Daha sonra buhar valfini açarak buharı tahliye edin ve ardından kapağı açın. Karabiber ve sirkeyi ekleyerek karıstırın. 5 dakika agzı açık bir sekilde dinlenen yemeginizi servis edebilirsiniz.
Not: Sote modunda kapak açık kullanılmalıdır. Dilerseniz sarımsakları ayıklayıp dis olarak da yemeginize katabilirsiniz.
|
|