|
|
PARİS USULÜ NİOKİ OĞRATEN |
|
rikkat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.05.2007
Mesajlar: 380 Şehir: Çankaya - Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc15264
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2007
3,139 defa indirildi / yazdırıldı
|
GNOKİS PARİSİEN AU GRATEN
6 kişilik MALZEME :
500 gr. süt
250 gr. elenmiş un
100 gr. tereyağı veya margarin
125 gr. rende gravyer
6 adet yumurta
Az tuz
Az rende hindistancevizi
YAPILIŞI :
Sütü bir tencereye koyup orta ateşte kaynatıp içerisine yağ, tuz, hindistancevizini ilâve ediniz
Ağaç bir spatula veya büyük bir kaşıkla karıştırarak unu ilâve edip yediriniz
Ağır ateşte üç dört dakika karıştırarak pişirip ateşten alınız
Bir kaç dakika sonra ilk sıcaklığı geçince karıştırarak teker teker yumurtaları ilâve ediniz
Sonra peyniri ilâve edip karıştırınız
Bir sıkma torbasına doldurunuz
Tuzlu bol kaynar suyun üzerine torbayı sol elinizle tutup sıkarak torbanın ağzından sopa gibi hamur çıktıkça küt bir bıçakla iki santim büyüklüğünde kesip hamurları suyun içine düşürünüz. Ağır ağır kaynatarak iki üç dakika haşlayınız
Soğuk su ile soğutup süzdürünüz
Sonra dibi yağlı bir güvece, yoksa küçük bir tepsiye boşaltıp aşağıdaki sosu üzerine dökünüz
Peyniri serpip orta hararetli fırında sekiz on dakika pişirip servis ediniz
SOS MORNEY MALZEME :
500 gr. süt,
2.5 çay fincanı (50 gr.) un, (üç çorba kaşığı tepeleme dolu),
1 yumurta,
150 gr. rende gravyer (iki çay fincanı dolusu),
1 çay kaşığı tuz,
az rende hindistancevizi
YAPILIŞI :
Unu küçük bir tencereye koyup üzerine sütten altı çorba kaşığı süt koyup iyice karıştırarak bulamaç yapınız
Beş dakika dinlendirip kalan sütü kaynar olarak ilâve edip bir çırpma teli ile iyice karıştırıp tuz ve hindistancevizini ilâve ediniz
Karıştırarak üç dört dakika kaynatıp ateşten alınız
İlk sıcaklığı geçince karıştırarak yumurtayı ve peynirin yarısını ilâve edip kullanınız.
|
|
PARİS USULÜ NİOKİ OĞRATEN Tarifleri Cordon Bleu Tarifleri
|
|