Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Paris Usulü Turna Balığı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Bavaruaz Tarifleri
Charlot Tarifleri
Cordon Bleu Tarifleri
Crem Brule Tarifleri
Gato Tarifleri
Volovan Tarifleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Paris Usulü Turna Balığı

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc63500
Gönderme Tarihi: 26.May.2011
2,308 defa indirildi / yazdırıldı




Milföy hamuru:
350 gr (3 su bardağı) un
1 çay kaşığı tuz
350 gr (23 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı
3/4 su bardağı çok soğuk su
Harcı:
250 gr turna balığı (haşlanmış ve temizlenmiş)
400 gr (2 su bardağı) soğuk beşamel sos
125 gr (1/2 su bardağı) krema (iyice çırpılmış)
1 çorba kaşığı salatalık (ince kıyılmış)
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
1 çay kaşığı limon suyu
1 kahve kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
200 gr (1 su bardağı) jelatinli mayonez
4 sap maydanoz
4 limon dilimi (her biri ortalarından ikiye bölünmüş)

Hamuru yapmak için un ve tuzu, orta boy bir kaseye eleyiniz. Tereyağdan bıçakla 6 çorba kaşığı kesip, parmaklarınızla kalın ekmek içi görününründe olana kadar una yediriniz. Suyu katıp, sıkı bir hamur elde ediniz. Hamuru açılacak kıvama gelen kadar yoğurup top yaptıktan sonra yağlı kağıda sararak, 15 dakika buzdolabında soğutunuz.
Kalan yağı iki yağlı kağıdın arasına koyup, tahta kaşığın tersiyle yaklaşık 2 cm kalınlığında olana kadar, oval biçimde dövünüz.
Hamuru buzdolabından alıp, unlanmış tezgahta 0,5 cm kalınlığında, dörtgen biçiminde açınız. Dövdüğünüz yağı hamurun ortasına koyup üstüne hamuru paket şeklinde katlayınız. Hamuru buzdolabında 10 dakika bekletiniz.
Hamuru buzdolabından alıp, kat yeri alta gelecek biçimde tezgaha koyup kendinizden dışa doğru dörtgen biçiminde açarak üçe katlayınız.
Hamuru, kat yeri size dönük biçimde koyup, yeniden açarak buzdolabında 15 dakika beklettikten sonra aynı işlemi iki kez daha tekrarlayınız.
Önce, fırınınızı yüksek sıcaklığa (220°C) getirip, ısıtınız.
Keskin bir bıçakla hamuru üçe kesiniz. Unlanmış tezgahta her parçayı 10 cm eninde, 30 cm uzunluğunda dörtgenler biçiminde açınız.
Fırın tepsisini ıslatıp, hamur parçalarından birini merdane üstünde kaldırarak, tepsiye koyunuz. Her tarafını çatalla deliniz. Kalan iki hamur parçasını iki yağlı kağıda sarıp, buzdolabına koyunuz.
Tepsiyi fırına sokup 10-12 dakika, hamur nar gibi olana ka dar pişiriniz. Tepsiyi fırından alıp, hamuru yavaşça kaldırarak, tel ızgara üstünde soğumaya bırakınız. Öteki iki hamuru buzdolabından alıp, yağlı kağıttan çıkardıktan sonra, aynı biçimde pişirerek tel ızgara üstünde soğutunuz.
Hamurlar tamamen soğuyunca birini bir servis tabağına yerleştiriniz.
Turna balığının etleri, beşamel sos, krema, kıyılmış salatalık, limon kabuğu rendesini, limon suyu, tuz ve biberi orta boy bir kasede karıştırıp, yarısını tabaktaki hamurun üstüne döşeyiniz. İkinci hamuru harcın üstüne koyup, kalan harcı döşedikten sonra üçüncü hamuru en üste kapatınız.
Hamurun üstünü ve kenarlarını jelatinli mayonezle sıvayınız.
Sıkma torbasına 0,5 cm'lik «uç» takıp, kalan mayonezi içine doldurarak, hamurun kenarlarına süslü biçimde sıkınız. Mayonezin üstünü maydanoz yaprakları ve limon dilimleriyle süsleyerek servis ediniz.

Not: Bu çok güzel görünüşlü yemeği, açık büfe davetlerinizde servis edebilirsiniz. Yemeği 1 ya da 2 saat önceden hazırlamak isterseniz, yalnızca yanlarını milföylü mayonezle kaplayıp; üstünü, üst üste dizilmiş salatalık dilimleri ve pelteleşmek üzere olan jöle dökerek süsleyiniz. Yemek böylece kurumayacaktır.






Paris Usulü Turna Balığı Tarifleri Cordon Bleu Tarifleri



(1 adet Paris Usulü Turna Balığı 72,291 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort