|
|
Parkado |
|
fiskos
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.09.2011
Mesajlar: 31 Şehir: Yusufeli-Artvin |
Kısa URL: https://ml.md/lc67758
Gönderme Tarihi: 09.Eyl.2011
1,835 defa indirildi / yazdırıldı
|
Mozaik pasta için:
8 adet kakaolu biskuvi
2 adet portakal
2 yemek kaşığı tuzsuz süzme yoğurt
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı kakao
4 top Carte d’Or Classic Kaymaklı dondurma
Süslemek için;
2 beyaz 2 bitter kalp çikolata
Porkado’yu hazırlamadan önce bardaklar da dahil olmak üzere tüm malzemeler buzdolabında soğutulmuş olması gerek çünkü Porkado biraz akışkan kıvamda olacak, kullandığımız malzemeler onu sulandırmamalı.
Öncelikle portakalın birinin filotasını çıkarıp bir kase içinde fazla suyunu emmesi için kasenin kenarına peçete koyup buzdolabına koyuyoruz. Bu arada diğer portakalın kabuğundan biraz rendeleyip suyunu sıkıyoruz.
Derince bir kasede süzme yoğurt ve pudra şekerini, portakal suyu ile inceltip buzdolabına koyuyoruz. Servis edeceğimiz düz tabanlı geniş ağızlı bardakların diplerine bir kaşık portakal suyu döküp üzerine un haline getirdiğimiz bisküvilerin eşit miktarda paylaştırıp üzerlerine birer kaşık daha portakal suyu döküyoruz.
Dolapta hazır bekleyen yoğurtlu karışımın içine dört top Carte d’Or Kaymaklı dondurma koyup el blenderi ile özleştiriyoruz. Karışımın içine filota portakalları da ekleyip hafifçe karıştırıp hazırladığımız bardaklara paylaştırıyoruz.
Üzerine kakao serpip, ortasına bir çay kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu koyuyoruz. Kalp çikolatalarla süslüyoruz. Dondurucuda 20 dakika kadar bekletiyoruz fakat donmaması gerek aksi takdirde portakallar donarak lezzet kaybı olacaktır.
|
|
Parkado Tarifleri Algida Yemek Tarifleri
|
|