Kremayı seçerken pastanın özelliğini de düşünmek gerekir. Örneğin, simsiyah kakaolu bir pastada beyaz bir krema pek uygun olmayacağı gibi güzel renkli bir meyveli pastada siyah bir krema pek uygun olmaz. Bunlar için pek kesin kurallar yoktur. İsteyen siyahla beyazı da bir arada kullanabilir.
Pasta ara kremlerinden birini pastanıza veya evdeki malzemelerinize göre hazırlayabilirsiniz.
Pasta ıslatma suyuyla ıslatılmış katlara 1,5 veya 2 çorba kaşığı krema konup, bir spatülle veya geniş yüzeyli bir bıçakla muntazam olarak sürülür. Pastanın ikinci katı kremin üzerine konur. O kata da krem sürülüp en üst kat konur. Eğer pastanıza pasta cilâsı (örtülük) yapacaksanız, en üst kata bıçak ucuyla krem sürülüp üzerine herhangi bir pasta cilâsı dökülüp dondurulur. Sonra pastanın üzeri süslenir. Eğer pasta cilâsı yapmayacaksanız, elinizde kalan pasta kremi pastanın üstüne, kenarlarına sürüp pastayı fındık, fıstık, meyve, çikolata vb. ile süsleyip, servis yapacak olursanız, dışarıdan alınan pastaları size aratmayacaktır.
|