|
Pastane Poğaçası |
 |
garagız
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 27.04.2012
Mesajlar: 70 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc75308
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2012
2,668 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 yumurta
10 gram yaşmaya
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağı
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz, mahlep
1 çorba kaşığı şeker
2,5 -3 su bardağı un
Yoğurma kabının içinde unu yerleştirip ortasını havuz gibi açın. İçine yaş mayayı ufalayıp üzerine ılık su, şeker, tuz ekleyip unu fazla bulaştırmadan karıştırın ve 10 dakika bu şekilde bekletin. Daha sonra mahlep, yumurta, sıvı yağ, yoğurt ve tereyağını ilave ederek yumuşak ve pürüzsüz bir hamur yapın. Bu hamurun üzerini kapatıp 20 dakika mayalanmaya bırakın. Kabaran hamurdan parçalar kopartın ve top haline getirin. Avuç içinde biraz açıp ikiye katlayın. Tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürün, çatalla şekil verin. 200 derecede 30 dakika pişmeye bırakın. Fırından çıkartıp ılık hale gelince çayın yanında servis yapın.
Fotoğraf "Toprak Baba" tarafından gönderildi. 07.02.2016
|
Pastane Poğaçası |
 |
zorba
Aşçıbaşı

Kayıt: 28.02.2012
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc73089
Gönderme Tarihi: 28.Şub.2012
2,594 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr un
1 paket margarin (oda sıcaklığında)
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
10 gr yaş maya
1/2 çay bardağı su(oda ısısnda)
Derin bir kaba un koyulur. ortası havuz şeklinde açıldıktan sonra tüm sıvı malzemeler konur etrafına tuz ve şeker koyulur ve yoğurulup pürüzsüz bir hamur elde edilir.. mayalanmaya bırakılır. İç malzemesi isteğe göre hazırlanır ( ben beyaz peynir kaşar peyniri maydonoz ve 1 yumurta akını karıştırarak hazırlıyorum). hamurdan yumurta büyüklüğünde alınır içine malzemesi koyulur silindir gibi yuvarlanıp hafifçe üzerine bastırılır tepside tekrar mayalanması beklenir üzerine susam veya çörekotu atılır ve önceden ısıtılmış fırında pişirilir ( 180-200 C)
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 25.04.2023
|
Peynirli Pastane Poğaçası |
 |
yaşar
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 29.09.2011
Mesajlar: 32 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc68533
Gönderme Tarihi: 30.Eyl.2011
3,719 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım paket erimiş margarin
1 paket maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yumurta aldığı kadar un
İç için:
200 gram beyaz peynir
Çeyrek demet maydanoz
Öncelikle su ve sütü bir kaba boşaltın. Şeker ve tuzu koyup erimesini sağlayın, sonra yumurtaları kırıp karıştırın. Ardından unu katıp üzerine mayayı boşaltın, sıvıyağı ve margarini de ekleyip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp mayalanmaya bırakın. Hamurdan parçalar kopartın. İçine peynirli harçtan koyup kapatın ve tepsiye dizin. Yarım saat tepsi mayası dediğimiz tepsilerde bırakın, üzerine isteğe bağlı yumurta sarısı ve çörek otu atıp sonra 180 fırında pişirin.
Fotoğraf "mu mu" tarafından gönderildi. 26.03.2018
|
Pastane Poğaçası |
 |
Herhangi biri
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 22.06.2011
Mesajlar: 54 Şehir: Mordoğan |
Kısa URL: https://ml.md/lc64782
Gönderme Tarihi: 22.Haz.2011
6,232 defa indirildi / yazdırıldı
|
İkbal Gürpınar
HAMURU İÇİN:
1 kg un
2 paket margarin
3 yumurta
1 paket yaş maya
1 çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
1 su bardağı ılık su
HARCI İÇİN:
2 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
5 dal dereotu
4 taze soğan
Unumuzu derin bir karıştırma kabına koyup ortasına havuz açalım. Mayamızı, şekerimizi ve 1 bardak ılık suyumuzu koyup havuzun ortasında karıştıralım ve köpürene kadar mayalanmasını bekleyelim. Bu arada iç harcımız hazırlamak için dereotumuzu ve taze soğanlarımızı doğrayalım beyaz peynirimizle karıştırıp kenarda bekletelim. Hamurumuz mayalandıktan sonra yağlarımızı, yumurtalarımızı ve tuzumuzu koyup iyice yoğuralım. Yumurtadan biraz daha büyük bezeler yapıp mutfak tezgâhımıza dizelim ortalarını ezip iç harcımızdan koyalım. Ağızlarını kapatıp üzerlerine yumurta sarısı sürelim 15 dakika oda sıcaklığında mayalanmasını bekleyip 200 derece fırında pişirelim.
Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 11.02.2019
|
|