Malzemeler (4 kişilik)
1 paket Pastavilla spaghetti
250 g dana kıyması
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet orta boy havuç
1 adet orta boy soğan
1 küçük kereviz
1 diş ince kıyılmış sarımsak
1 adet defne yaprağı
2 yemek kaşığı domates salçası
5 yemek kaşığı rendelenmiş gravyer peyniri
1/4 demet doğranmış maydanoz
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Havucu, soğanı ve kerevizi rendeleyiniz, sarımsağı kıyınız ve kıyma ile birlikte zeytinyağında, kıyma suyunu çekinceye kadar kavurunuz. Salça, tuz, karabiber ve defne yaprağını ilave ederek 1-2 dakika daha kavurunuz. Daha sonra biraz su ilave ederek ağır ateşte 30 dakika pişiriniz. Ateşten alırken kıymanın üzerinden 1,5 parmak eninde suyunun bulunmasına dikkat ediniz. Pastavilla Spaghetti’yi paket üzerindeki pişirme önerisine uygun olarak al-dente kıvamında haşlıyarak süzünüz. Bir tencerede zeytinyağını ve maydanozu kızdırınız, Pastavilla Spagetti’yi ekleyiniz, iki çatal yardımı ile karıştırız ve bolonez sosunu yanında ayrı olarak peynir ile servis yapınız.
|