|
|
Pastırmalı Balık Kebabı |
|
Başarısız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.05.2006
Mesajlar: 59 Şehir: Muş |
Kısa URL: https://ml.md/lc4099
Gönderme Tarihi: 25.May.2006
2,870 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr dondurulmus veya taze balık eti
150 ml tavuk suyu
Tuz ve karabiber
3 yemek kasigi dogranmis taze maydanoz
1 dis sarımsak, iyice dogranmis
10 ince dilim çemensiz pastirma
40 gr tereyağı, eritilmis
Ayiklanmis balıklari bir tencereye koyup balik suyunu ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandirin.
Orta ateste bir tasim kaynatin. Atesi kisip tencerenin kapagini kapatarak 5 dakika pisirin.
Düz bir tabakta maydanoz ve sarimsagi karistirin. Balıkları bu karisima iyice batirip bir kenara kaldirin.
Izgarayi yüksek ateste isitin. Balık ve pastirma dilimlerini sislere geçirin.
Sisleri izgaraya koyup üzerlerine firçayla erimis tereyağıni sürün. 10-12 dakika devamli çevirerek izgarada pisirin.
Servis tabagina aldiktan sonra limon parçalariyla süsleyip sicak servis yapin.
|
|
Pastırmalı Balık Kebabı Tarifleri Kebaplar
|
|