Muharrem Özkan
4 adet dana incik (1 adedi 200 gramlık)
2 çorba kaşığı sıvıyağ
4 su bardağı hazır demi-glace sos
4 dilim pastırma
6 çorba kaşığı humus
Tuz
Kiş için:
1,5 su bardağı un
6 çorba kaşığı oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı
1 çay bardağı su
150 gram lor peyniri
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı krema
50 gram rendelenmiş kaşar peyniri
1 tutam kıyılmış taze nane
Sıvıyağı tavaya alarak dana incikleri arkalı önlü kızartın. Ardından bir tencereye alıp üzerine demi-glace sosu döküp ağır ateşte 45 dakika pişmeye bırakın.
Diğer taraftan kişin hamurunu hazırlamak için, un ve tereyağını karıştırın. Üzerine su ve tuz ekleyerek yoğurun. Hamuru ıslak bir bezle örterek 15 dakika dinlendirin.
Daha sonra merdane ile açarak orta boy bir tart kalıbına yerleştirin. Üzerine çatalla delikler açın.
Bir kapta lor peyniri, yumurta, krema ve rendelenmiş kaşar peynirini, naneyi karıştırın ve hamurun üstüne dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişmeye bırakın.
Servis için, humusu ısıtıp servis tabaklarına paylaştırın.
Üstlerine daha incikleri koyun.
Pastırmaları kızartıp etlerin üstüne yerleştirin.
Pişen kişi dilimleyerek tabaklara paylaştırın.
Tencerede kalan demi-glace sosu etlerin üzerinde gezdirerek servis yapın.

|