1 Adet Domates
200 Gr Kaşar Peyniri
1 Adet Kırmızı Biber
100 Gr Pastırma
2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
4 Adet Yeşil Biber
4 Adet Yufka
1 Adet Yumurta
Üzeri İçin:
1 Adet Yumurta Sarısı
Tavanın içerisine sıvıyağı döküyoruz, üzerine küp küp doğradığımız yeşil biberleri ve kırmızı biberi ilave ederek kavuruyoruz. Domatesinde kabuklarını soyarak küp şeklinde doğruyoruz. Doğranan domatesi de biberlerin üzerine ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Tezgahın üzerine yufkanın birini seriyoruz. Üzerine eritilmiş tereyağı ve sıvıyağ karışımını sürüyoruz. İkinci yufkayıda üzerine örtüyoruz. İki kat yufkayı 8 eşit parçaya kesiyoruz. Üzerlerine yağ karışımından sürerek, geniş kısımlarına rendelenmiş kaşarı ve hazırlamış olduğumuz harcı koyuyoruz. Pastırmaları da bölerek üzerlerine koyuyoruz. Geniş tarafından sarıyoruz. Kalan 2 yufkayada aynı işlemi uyguluyoruz. Hazırlanan börekleri yağlanmış fırın tepsisinin içerisine koyuyoruz. Böreklerin üzerine bıçakla çizikler atıyoruz. Üzerilerine yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
|