|
Pastırmalı Karnabahar ve Kereviz Çorbası |
|
şey
Aşçı
Kayıt: 17.02.2014
Mesajlar: 17 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc96000
Gönderme Tarihi: 18.Şub.2014
1,444 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. karnabahar
1 adet büyük boy kereviz
4 çorba kaşığı tereyağı
1/2 kahve fincanı un
2 adet yumurtanın sarısı
2 çay bardağı süt
8 su bardağı ılık et suyu
Tuz
Üzerine:
4 dilim pastırma
2 çorba kaşığı tereyağı
Karnabahar ve kerevizi bir tencereye alın. Üzerlerini geçecek kadar su ekleyerek, sebzeler yumuşayana kadar pişirip süzün. Daha sonra blender'dan geçirin. Tereyağını bir tencerede kızdırıp unu ilave edin ve kavurun. Üzerine et suyunu, sebzeleri ve tuzu ekleyip 10 dakika pişirin. Bir kapta yumurta sarısı ve sütü çırpın. Çorbanın altını kısıp üzerine karışımı ekleyin. Karıştırıp ocaktan alın. Pastırmayı ince ince kıyıp tereyağında kavurun. Çorbanın üzerine ekleyerek servis yapın.
|
|