|
|
Pastırmalı, Kıymalı Yumurta |
|
OSMANLI
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.03.2006
Mesajlar: 56 Şehir: Bilecik |
Kısa URL: https://ml.md/lc4983
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2006
2,728 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
1/2 kg Kıyma
100 gr Pastırma
3 Baş Soğan
4 Adet Yumurta
1 Yemek Kaşığı Salça
1 Adet Domates
3 Yemek Kaşığı Tereyağı
Yeteri kadar tuz, karabiber
1 Adet Limon
YAPILIŞ TARİFİ
Kıymayı tencereye koyun. Kendi suyunu verip çekinceye kadar kavurun.
İçerisine üç yemek kaşığı tereyağını ve ince yemeklik doğranmış soğanı koyup, soğanlar ölünceye kadar kavurun. Üzerine rendelenmiş domates ve salçayı ilave ederek bir 1-2 dakika kavurun.
Birbuçuk su bardağı su ve pastırmayı içerisine koyup pişirin. Kıyma suyu tam çekmeden servise 10 dakika kala yumurtaları kırın. Yumurtalar pişince üzerine 1 limon suyunu ilave edip servise sunun.
|
|
Pastırmalı, Kıymalı Yumurta Tarifleri Yumurta Yemekleri
|
|