|
Pastırmalı Kuru Fasulye |
|
sümbül abla
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.09.2009
Mesajlar: 32 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc41155
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2009
4,400 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 kişilik Gerekli malzeme:
2 su bardağı kuru fasulye
5 dilim pastırma
3 soğan
2 domates
2 sivribiber
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı domates salçası
Tuz
Karabiber
1. Kuru fasulyeyi akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirip biraz diri kalacak şekilde haşlayın ve süzün.
2. Soğan ve domatesleri temizleyip küp şeklinde doğrayın. Sivribiberlerin çekirdeklerini çıkarıp küçük küçük doğrayın. Tencerede sıvıyağı kızdırın. Soğan ve biberi ilave edip kavurun. Pastırmanın çemenlerini ayıklayın ve ortadan ikiye kesip tencereye ilave edin. Birkaç dakika daha kavurun. Domatesi ilave edip karıştırın. Salçayı 1 kaşık suyla ezip ekleyin ve sos kıvamını alıncaya kadar kavurun.
3. Fasulyeyi pastırmalı karışıma ilave edip üzerini örtecek kadar su ekleyin. Tuz ve karabiber serpip karıştırın. Su kaynayınca ateşi kısın. Kapağı kapalı olarak 40 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
|
PASTIRMALI KURU FASULYE |
|
ZerrinS
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.08.2008
Mesajlar: 22 Şehir: Ege |
Kısa URL: https://ml.md/lc26779
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2008
4,930 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEME:
500 gram kuru fasulye
500 gram pastama
4 kaşık yağ
5 adet soğan
5 adet domates
tuz
HAZIRLANIŞI:
Bir gece evvel suya konan fasulyeler ertesi gün pişirileceği zaman sudan çıkarılır. Bir tencereye konup, altı bardak su ile ateşe oturtulur ve haşlanır. Bu su da dökülür haşlanmış fasulyeler bir kenara ayrılır Başka bir tencere içine yağ konur eridiği zaman soğan rendelenip içine ilave edilir pembe renk alana Kadar kavrulur. Sonra kabukları soyulup, çekirdekleri ayıklanmış domatesler de çok küçük parçalara ayrılır ve tencereye atılıp beş dakika kavrulur. Haşlanmış fasulye bırakıldığı yerden alınır ve beş bardak su ve biraz tuzla birlikte tencereye konur. Fasulyeler yumuşamaya başlayınca yağlıca pastırmalar ortasından ikiye ayrılır ve pişmekte olan fasulyenin içine konur. On dakika beraber kaynadıktan sonra bir büyük tabağa alınıp sofraya çıkarılır.
|
PASTIRMALI KURU FASULYE |
|
hızır
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.02.2008
Mesajlar: 36 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc22206
Gönderme Tarihi: 25.Şub.2008
4,444 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 kişilik Malzemesi
1,5 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
3,5 su bardağı sıcak su
200 gr pastırma
1,5 çorba kaşığı margarin
2 soğan
2 çorba kaşığı domates salçası
Tuz
Karabiber
Kuru fasulyeyi süzün. Soğanı küçük küçük doğrayıp margarinde kavurun. Domates salçasını ekleyip karıştırın ve pastırma dilimlerini ilave edin. 2-3 dakika karıştırarak pişirip fasulyeleri ilave edin. Arada bir karıştırarak 10 dakika pişirin.
5 bardak sıcak suyu tencereye ilave edip 15 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
|
Pastırmalı Kuru Fasulye |
|
ömer
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.01.2008
Mesajlar: 40 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc21025
Gönderme Tarihi: 31.Oca.2008
4,759 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı kuru fasulye
250 gr pastırma
1 baş küçük kuru soğan
1 dolu yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
5 su bardağı su
Tencereye fasulye aktarılır. Üzerine su konur. Ertesi günü haşlanır. Diğer tencerede yağ ve soğan kavrulur. Üzerine salça, tuz katılır. Birkaç kez çevirdikten sonra parçalara ayrılmış pastırma eklenir. Hemen ardından suyuyla birlikte kuru fasulye ilave edilir. Su azsa biraz daha su konur. 15-20 dakika kaynatılır. Sıcak servis yapılır.
|
PASTIRMALI KURU FASULYE |
|
Şule
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.04.2006
Mesajlar: 60 Şehir: öveçler/ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc9615
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2006
4,478 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi: (6 kişilik)
500 gr. kuru fasulye
200 gr. pastırma
3 çorba kaşığı tereyağ
2 orta boy soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
1 dolmalık biber
2 orta boy domates
1 tatlı kaşığı tuz
3 bardak et suyu
Hazırlanışı:
Ön hazırlık olarak fasulyeleri bir gece öncesinden, üzerini üç parmak aşacak biçimde, suya koyup ıslatın. Sabahleyin, fasulyelerin suyunu dökün. Fasulyeleri orta boy bir tencereye koyup, üzerini iki parmak aşacak kadar su ilave edin. Tencereyi orta ateşe oturtup, fasulyeleri yarım saat haşlayın. Suyunu döküp, fasulyeleri bir kevgire çıkartarak soğumaya bırakın. Soğanı piyaz doğrayın. Domatesleri, kabuklarını soyup çekirdeklerini temizledikten sonra, iri zar biçimi doğrayın. Dolmalık biberi, sap ve çekirdekli kısmım çıkartıp attıktan sonra, ince şeritler halinde kesin. Fırınınızı orta hararette ısıtın. Orta boy bir tencereye tereyağı koyup orta ateşte eritin. Yağ erir erimez pastırmayı ilave edip yarım dakika sote edin. Birkaç çorba kaşığı su katıp yanm dakika daha pişirin. Soğanı ilave edip 2 dakika, sık sık karıştırarak pişirin. Salçasını koyup 2 dakika karıştırarak kavurun. Biber ve domatesini katıp 2 dakika daha pişirin. Tuz ve et suyunu koyup bir taşım kaynatın. Fırını kısın. Tenceredeki malzemenin tümünü, Borcama aktarın. Kabı firma sürüp, ağır ateşte, 1-1 1/2 saat pişirin. Sıcak olarak servis edin.
ML® İnegöl Usulü Kuru Fasulye için tıklayın
Fotoğraf "parametre" tarafından gönderildi. 30.07.2016
|
Pastırmalı Kuru Fasulye |
|
aysel
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.05.2005
Mesajlar: 265 Şehir: Alanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc185
Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2005
6,262 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
400 gr kuru fasulye
2 Çorba kaşığı margarin
125 gr pastırma
250 gr soğan (2 iri soğan ince doğranmış)
250 gr domates
1 Adet iri yeşil dolmalık biber
5 Su bardağı tavuk ya da et suyu
1-2 Dal taze kekik (isteğe bağlı)
1 Adet kurutulmuş acı kırmızıbiber (isteğe bağlı)
Hazırlanışı
Margarini tavada eritin.
Yağ kızınca pastırmaları ilave edip yaklaşık 1 dakika altüst ederek sote edin.
Soğanı ilave edip, birkaç dakika daha sık sık karıştırarak soğan hafifçe pembeleşinceye kadar kavurun.
Kabukları soyulup, küçük küpler halinde doğranmış domates, sap ve çekirdekleri temizlenip, iri küpler halinde doğranmış yeşil dolmalık biberi katın.
Arasıra karıştırarak domates suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar 3-4 dakika daha pişirin.
Et suyunu ilave edin ve bir taşım daha kaynatın.
Kuru fasulyeleri bir gece önceden ayıklayıp, ıslatın.
Ertesi gün bir tencereye üzerini aşacak kadar soğuk su ilave ettikten sonra diriliğini kaybedinceye kadar yaklaşık 30 dakika haşlayın.
Haşlanmış fasulyeleri süzdürüp bir tencereye aktarın.
Üzerine pastırmalı domatesli harcı ekleyin.
Dilerseniz kurutulmuş acı kırmızı biber ya da 1-2 dal taze kekik ilave edip, ağır ateşte fasulyeler iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 1,5 saat pişirin.
Arada gerekiyorsa sıcak tavuksuyu ya da etsuyu ilave edin.
Bu sürenin sonunda tencereyi ateşten alın.
Taze kekik ve kurutulmuş acı kırmızı biberi çıkartıp, atın.
Pastırmalı kuru fasulyeyi önceden ısıtılmış tabaklarda sıcak olarak servis yapın.
ML® Pastırmalı Kuru Fasulye için tıklayın
|
|