|
Pastırmalı Kuşkonmaz Salatası |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc50246
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2010
1,745 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
6 dilim pastırma
500 gram taze kuşkonmaz
1 dilim ekmek
1 adet çarliston biber
1 adet sarı biber
15-20 adet kiraz domates
1 büyük kase Akdeniz yeşillikleri
1 çay bardağı Altın Hasat Sızma Zeytinyağı
1 çay kaşığı Tuz
Kuşkonmazları soyduktan sonra kabuklarını su dolu, derin bir tencereye alarak içine 1 dilim ekmek atın. Bir süre bekletip kuşkonmazları da suyun içine atarak haşlayın. Kuşkonmazları soğuk suya çıkartıp soğutun ve eşit olarak uzun uzun kesin. Biberleri ve pastırmaları iri küpler halinde doğradıktan sonra kuşkonmazlarla karıştırın. Kiraz domateslerle Akdeniz yeşilliklerini ekleyin. Tuz ve zeytinyağı ile tatlandırıp servis yapın.
|
|