4 kişilik
MALZEME
250 g makarna,
tuz,
1 çorba kaşığı sıvı yağ,
yeşil soğan,
2 sap kereviz, yeşilliği ile birlikte,
2-3 kayısı,
2 çorba kaşığı kabuksuz ayçekirdeği,
100 g ince dilimlenmiş pastırma.
Sos: 50 ml sebze suyu (tablet olabilir),
50 ml portakal suyu,
3 çorba kaşığı elma sirkesi,
2 çorba kaşığı limon suyu,
tuz,
karabiber,
1 tutam şeker,
3 çorba kaşığı ayçiçeği yağı.
1. Makarnaları bol tuzlu suda dişe gelir şekilde haşlayın, soğuk sudan geçirin, süzülmeye bırakın, yağı karıştırın.
2. Soğanları ve kerevizi yıkayarak ayıklayın. Soğanları halka şeklinde kesin, kerevizleri ince dilimleyin, yeşilliği kıyın.
3. Kayısıları kaynar suya batırın, kabuklarını soyun, ortadan kesin, çekirdeklerini çıkartın ve ince ince dilimleyin.
4. Ayçekirdeğini teflon tavada, yağ katmadan kızartın.
5. Pastırma dilimlerini kızartın.
6. Sebze suyunu, portakal suyu, sirke, limon suyu, tuz, karabiber ve şeker ile karıştırın, yağı ilave ederek çırpın.
7. Makarnaya soğan, kereviz ve kayısı dilimlerini katın, sosu ilave edin. Salatayı yaklaşık 15 dakika bekletin. Servis yapmadan önce tekrar tadına bakın, gerekirse tuz ve karabiber ilave edin. Kızarmış pastırmaları üstüne yerleştirin, ayçekirdeği ve kereviz yeşilliği ile garnitür yapın.
|