|
|
Pastırmalı Osmanlı Çorbası |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc57082
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2010
1,677 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket Bizim Mutfak Tarhana Çorbası
yarım bayat ekmek
2 yemek kaşığı Teremyağ
2 yumurtanın sarısı
300 ml süt
Yarım bayat ekmeği 2 su bardağı et suyunun içinde yumuşayıncaya kadar kaynatın. El blebdırından geçirin. 2 yemek kaşığı tereyağı ilave edin. 2 sap yeşil soğanı incecik kıyıp, 2 adet yumurta sarısını 1 kasede 300ml süt ile iyice çırpın. 1 paket Bizim Mutfak Tarhana Çorbasını pakette yazdığı şekilde pişirip, blendırdan geçirdiğiniz ekmekleri ilave edip bir taşım kaynatıp pişen çorbayı ateşten alın. Daha sonra yumurtalı karışımı azar azar karıştırarak çorbaya ilave edin. Ayrıca 2 yemek kaşığı kıyılmış pastırmayı 1-2 dakika kavurun. 10 gr tereyağı ilave edin. 3 dilim ekmeğin kenarlarını kesip küçük küpler halinde doğrayın ve aynı tavada kızartın. Çorbayı kaselere dağıtın. Üstüne kızarmış ekmek, kavrulmuş pastırma ve doğranmış yeşil soğan serperek servis yapın.
|
|
Pastırmalı Osmanlı Çorbası Tarifleri Ülker Yemek Tarifleri
|
|