Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Dolmalar > Pastırmalı Patlıcan Sarması (1 adet - 71,562 defa bakıldı)

Pastırmalı Patlıcan Sarması


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Acur Dolması Tarifleri
Ayva Dolması Tarifleri
Balık Dolması Tarifleri
Bıldırcın Dolması Tarifleri
Biber Dolması Tarifleri
Bulgurlu Dolma Tarifleri
Ciğer Dolması Tarifleri
Domates Dolması Tarifleri
Ekmek Dolması Tarifleri
Elma Dolması Tarifleri
Enginar Dolması Tarifleri
Etli Dolma Tarifleri
Fırında Dolma Tarifleri
Güveçte Dolma Tarifleri
Havuç Dolması Tarifleri
Hindi Dolması Tarifleri
Ispanak Sarması Tarifleri
Kabak Çiçeği Dolması Tarifleri
Kabak Dolması Tarifleri
Kaburga Dolması Tarifleri
Karışık Dolma Tarifleri
Kereviz Dolması Tarifleri
Kuru Dolma Tarifleri
Kuzu Dolması Tarifleri
Lahana Sarması Tarifleri
Mantar Dolması Tarifleri
Marul Sarması Tarifleri
Mumbar Dolması Tarifleri
Ördek Dolması Tarifleri
Pancar Sarması Tarifleri
Patates Dolması Tarifleri
Patlıcan Dolması Tarifleri
Pazı Sarması Tarifleri
Pırasa Dolması Tarifleri
Salatalık Dolması Tarifleri
Sebzeli Dolma Tarifleri
Soğan Dolması Tarifleri
Şalgam Dolması Tarifleri
Tavuk Dolması Tarifleri
Yaprak Sarması Tarifleri
Yumurta Dolması Tarifleri
Zeytinyağlı Dolma Tarifleri
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Pastırmalı Patlıcan Sarması

Yemek Tarifleri
Robot

Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595
Şehir: Türkiye
Kısa URL: https://ml.md/lc36162
Gönderme Tarihi: 05.May.2009
2,338 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemesi:
1 paket Aytaç pastırma,
500 g (2 iri boy) kemer patlıcanı,
100 g Aytaç dil peyniri, on dilime ayrılmış
2 adet çarliston biber, temizlenip, 5 parçaya kesilmiş,
5 adet kiraz domates
Sosu için:
200 g (½ kutu) hazır doğranmış domates,
3 diş sarımsak, dövülmüş,
125 ml ( ½ su bardağı) aytaç su,
½ adet küp şeker, taze çekilmiş karabiber

Hazırlanışı:
Her bir patlıcanı alacalı soyup, uzunlamasına 5 dilime kesin. Tuzlu suda 20 dakika bekleterek acı suyunu çıkarın. Yıkayıp, sıkarak ayçiçek yağında altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın. Üzerine kâğıt havlu serilmiş bir tabağa çıkarın. Fırınınızı 190 °C'ye getirip, ısıtın. Kalıp olarak kullanacağınız küçük bir kâse alın. İki dilim patlıcanı uçları her iki taraftan kâsenin dışına taşacak ve birbirlerine çaprazlama gelecek biçimde kâseye yerleştirin. Ortalarına 3'er dilim pastırma ve 2'şer dilim dil peyniri koyun. Patlıcanların dışa sarkan uçlarını ortaya doğru bohça misali kapatın. Kâsenin üzerine elinizi kapatıp, patlıcan bohçasını elinize çevirin. Kâse yardımı ile yağlanmış bir fırın kabına kaydırıp, yerleştirin. Kalan malzemeleri kullanarak 4 adet daha bohça hazırlayın. Her birinin üzerine bir parça biber ve 1 kiraz domates kürdanlayın. Sarımsak ve doğranmış domatesi, domates suyunu çekinceye kadar kaynatın. Suyu, şekeri, tuzu ve biberi ekleyin. Bir taşım kaynatıp, ateşten alın. Patlıcanların üzerine gezdirip, sıcak fırının orta rafına sürün. 15-20 dakika pişirerek servis yapın.

(Not: Artan börek dilimlerini derin dondurucunuzda dilimler halinde dondurabilir ve kullanmak istediğinizde hiç çözdürmeden, üzerini yumurtalayarak pişirebilirsiniz.)

https://www.aytac.com.tr/urunler/index.php?pg=yemek_kitabi






Pastırmalı Patlıcan Sarması Tarifleri Dolmalar



(1 adet Pastırmalı Patlıcan Sarması 71,562 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort