|
Pastırmalı Pum Pum Çorbası |
|
songün
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.12.2017
Mesajlar: 28 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc130801
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2017
711 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 Çorba Kaşığı Mısır Unu
1 Su bardağı Et Suyu
1 Su bardağı Süt
3 Dilim Dost Ekmeği tost Ekmeği
1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
3 çorba kaşığı margarin
50 gr kaşar rendesi
6 Su bardağı su
1 tutam tuz
100 gr pastırma
Tenceremize et suyu, soğuk su ve mısır ununu koyup karıştırıyoruz. Kıvamı koyu olunca sıcak su ilave ediyoruz.
Tuz ve sütü de döküp çorbamızı pişiriyoruz. Tavamıza margarini alıyoruz. Doğranmış pastırma ve tost ekmeklerini üzerine döküp kızartıyoruz.
Sosu İçin: Tavamıza sana ağını alıyoruz. İçerisine salçayı da döküp kavuruyoruz. Biraz sıcak su ilavesi yaparak kıvamını açıyoruz. Çorbamızı servis tabağına alıyoruz.
Üzerine pastırmalı tost ekmeklerini ve sosumuzu döküp servis ediyoruz.
|
|