Malzemeler
500-600gr Brüksel lahanası, yıkanıp her biri ikiye kesilmiş 5-6 pastırma dilimi
1 yemek kaşığı zeytinyağı
3 taze soğanın beyaz kısımları, kalın halkalar şeklinde doğranmış
2 diş sarımsak
1/4-1/2 su bardağı su
Bir tutam biberiye
Tuz
Karabiber
1 tatlı kaşığı taze limon suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
Hazırlanışı
Pastırmaları ikiye bölüp orta boy yayvan bir tencerede 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile kızartın. Kızarınca pastırmaları çıkarıp taze soğanları, sarımsakları ve ikiye kesilmiş Brüksel lahanalarını ekleyin.
Lahanalar hafif kahverengi olana kadar soteleyin. Daha sonra dörtte bir su bardağı suyu, bir tutam biberiyeyi, tuzu ve karabiberi ekleyin. Su az gelirse biraz daha ekleyebilirsiniz. Isıyı düşürüp kapağını kapatın ve 5 dakika pişirin. Bu arada pastırmaları minik minik doğrayın.
Yemek pişince kapağını açın. Limon suyunu ve pastırmaları ekleyin. En son tereyağını ilave edin. Yağın lahanaların sıcaklığı ile erimesini sağlayıp hafifçe karıştırın. Yemeği tabaklara koyup sıcak servis yapın.
|