Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Cordon Bleu Tarifleri > PASTİS (1 adet - 6,609 defa bakıldı)

PASTİS


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Bavaruaz Tarifleri
Charlot Tarifleri
Cordon Bleu Tarifleri
Crem Brule Tarifleri
Gato Tarifleri
Volovan Tarifleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


PASTİS

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc63327
Gönderme Tarihi: 20.May.2011
3,690 defa indirildi / yazdırıldı




15 gr taze yaş maya
175 gr (3/4 su bardağı) + 1 kahve kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı süt (ılık)
500 gr (4 su bardağı) un
1 fiske tuz
4 yumurta
30 gr (2 çorba kaşığı) + 1 tatlı kaşığı tereyağı (eritilmiş)
3 çorba kaşığı konyak
Kaplaması:
1 yumurtanın sarısı (2 çorba kaşığı sütle iyice çırpılmış)
2 çorba kaşığı toz şeker

Mayayı küçük bir kasenin içinde ufalayıp, 1 kahve kaşığı şeker katarak, çatalla karıştırınız, ılık sütü ekleyip, pürtüksüz bir bulamaç haline getiriniz. Kaseyi, ılık ve cereyansız bir yerde 15-20 dakika, kabarık ve köpük köpük olana kadar bekletiniz.
Bu arada un ve tuzu, ısıtılmış orta boy bir kaseye eleyip, kalan 175 gr şekeri katarak bir kenara bırakınız.
Orta boy bir kasede, yumurta, 2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı çatalla, hepsi iyice karışana kadar çırpınız. Orta boy kasedeki unlu karışımın ortasını çukur yapıp, içine maya ile yumurta karışımını akıtınız.
Bir spatulayla yada parmaklarınızla sıvıyı yavaş yavaş una yedirip, hamur kasenin kenarlarından ayrılmaya başlayınca, hafif unlanmış bir tezgaha çıkarınız. Hamuru 10 dakika, iyice pürtüksüz olana kadar yoğurduktan sonra top yapınız.
İçinde malzemeyi karıştırdığınız kaseyi yıkayıp kurulayarak, hafifçe yağlayınız. Hamuru kaseye koyup, üstüne biraz un serpiniz. Kaseyi, temiz ve nemli bir bezle örtüp, ılık ve cereyansız bir yerde 2 saat, hamur biraz kabarana kadar bekletiniz.
Kalan 1 tatlı kaşığı eritilmiş yağla, 1 kg'lık bir ekmek kalıbını yağlayıp bir kenara bırakınız.
Kabarmış hamuru, hafifçe unlanmış tezgaha çıkarıp 5 dakika yoğurunuz.
Hamura uzunca bir biçim verip, hazırladığınız kalıba koyunuz. Kalıbı temiz ve nemli bir bezle örtüp, ılık ve cereyansız bir yerde yarım saat bekletiniz.
Önce, fırınınızı yüksek sıcaklığa (220°C) getirip, ısıtınız.
Bir fırçayla, sütle çırpılmış yumurta sarısını hamurun üstüne sürüp, 2 çorba kaşığı şekeri serpiniz.
Tepsiyi fırının orta katına sürüp, keki 10 dakiıka pişiriniz. Sonra fırının sıcaklığını azaltıp (190°C), keki 55 dakika-1 saat daha, üstü nar gibi olana kadar pişiriniz. (Kekin pişip pişmediğini anlamak için, tepsiden çıkarınız. Tersinden parmağınızla tıklattığınızda, tok ses gelirse pişmiş demektir. Pişmemişse yeniden fırına sokup 10 dakika daha pişiriniz.)
Keki bir tel ızgarada tamamen soğuttuktan sonra servis ediniz.

Not: Pastis, tek başına ya da tereyağı ve reçelle birlikte servis edebileceğiniz bir Fransız kekidir.






PASTİS Tarifleri Cordon Bleu Tarifleri



(1 adet PASTİS 6,609 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort