4 adet iri patates
Yarım demet maydanoz
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Külbastı için:
3 parça külbastılık et
1 adet orta boy soğan
1 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı hardal
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kekik
Haşlanmış patatesleri ezin. Kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyin. Patatesli karışımı düz zemine alıp, bir parmak kalınlığında yayın. Kalp şeklinde kesin, zeytinyağında kızartın. Halka doğranmış soğanı soteleyin. Kekik ve karabiber ekilmiş etleri sote edin. Ayrı bir kapta hardal, zeytinyağı ve sirkeyi karıştırın. Patatesleri tabağa alın, üstlerine birer parça et koyun, sosu dökün, patatesi üzerine yerleştirin.
|