|
|
Patates Bohçası |
|
hızır
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.02.2008
Mesajlar: 36 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc75469
Gönderme Tarihi: 04.May.2012
2,443 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet patlıcan
3 adet patetes
Yarım kilo domates
Bir demet dereotu
Bir çay bardağı galeta unu
Bir tatlı kaşığı karabiber (isteğe bağlı)
Bir tatlı kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
Bir tatlı kaşığı tuz (isteğe bağlı)
Bir su bardağı zeytinyağı ya da ayçiçek yağı (kızartma için)
Bir su bardağı kaşar peynir (rendelenmiş)
8 adet kürdan
Patetesler haşlanır. Patlıcanlar boylamasına dört şerit halinde kesilir. Patlıcanlar diriliğini kaybetmeyecek kadar kızartılır. Haşlanan patetesler bir kapta ezilerek galeta unu, ince doğranmış dereotu ve tuz,baharatlar katılarak yoğrulur. Avuç içi kadar yuvarlanarak az yağda kızartılır. Geniş bir kabın içine şerit patlıcanlar ikişerli olarak artı olacak şekilde üst üste açılır. Ortasına kızaran patates yumrularından konulup bohça gibi kapatılır. Birleşen yerlerinden kürdan saplanır. Hepsi derin bir tepsiye dizilir. Yanlarına iri iri doğranmış domatesler konur. Yarım çay bardağı suyla birlite 200 derece fırında pişmeye bırakılır. Domatesler suyunu tam olarak verip piştikten sonra üzerlerine kaşar konur. Fırında kaşarlar eriyene kadar bırakılır. Ve artık servise hazırdır.
|
|
Patates Bohçası Tarifleri Sebze Yemekleri
|
|