Reşat Akbaykal
1 kg. Patates
100 gr. lor
100 gr. kaşar peyniri
1 adet yumurta
Tuz
Karabiber
Maydanoz (göz kararı)
Haşlanmış patates sıcakken bir çatal yardımıyla püre haline getirilir. (Patatesi robotla da ezebilirsiniz).
Püre haline getirdiğimiz patatese lor, kaşar peyniri, karabiber, 1 yumurta, tuz ve maydanoz ilave edilir ve hepsi birlikte yoğrulur.
Hazırladığımız karışım yufkaya silindir biçiminde sarılır.
Silindir şeklinde sardığımız böreği buzdolabında bir gün boyunca dinlendiririz. Böylece malzememiz bütünleşmiş olur.
1 gün sonra dolaptan çıkardığımız silindir halindeki böreği 2 parmak kalınlığında olacak şekilde dilimleriz. (Ekmek dilimler dibi)
Dilimler haline getirdiğimiz börek kızgın zeytinyağında çift taraflı olarak kızartılır.
Kızaran dilimler artık servise hazırdır. Sıcak sıcak yemenizi tavsiye ediyorum.
|