İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
6 Adet Patates
1 Su Bardağı Düğü
1 Adet Soğan
1 Adet Yumurta
½ Tatlı Kaşığı Nane
1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Pul Biber
½ Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karabiber
2 Çay Kaşığı Kimyon
1/2 Su Bardağı Sıcak Su
Patatesler suda haşlanır, sıcakken kabukları soyulur ve ezilir.
Patatesler, düğü ve su bir kapta karıştırılır, kapağı kapatılır.
20 dakika sonra kaba baharatlar, tuz ve yumurta ilave edilir yoğrulur.
Harç macun kıvamına gelince yumurta büyüklüğünde parçalar yuvarlanır, üçgen şekli verilir ve kızgın zeytinyağında kızartılır.
Patates çörekleri ayran veya turşu ile servis edilir.
|