|
|
PATATES DOFİN (FRANSA) |
|
rikkat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.05.2007
Mesajlar: 380 Şehir: Çankaya - Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc15724
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2007
2,011 defa indirildi / yazdırıldı
|
POMMES DOPHINE
8-10 kişi için MALZEME :
3 adet iri patates (600 gr. soyulduktan sonra)
1 su bardağı su (250 gr.)
4 kahve fincanı un (110 gr.)
1 çorba kaşığı tepeleme dolu margarin (50 gr.)
3 adet yumurta
Tuz, bir çimdik karabiber Varsa az rende hindistancevizi
Kızartmak için rafine yağı
YAPILIŞI :
Su, tuz, biber ve hindistancevizini küçük bir tencereye koyup orta ateşte bir kere kaynatın
Hemen karıştırarak unu yedirip üç dört dakika ağır ateşte pişirip ateşten alınız
ilk sıcaklığı geçince yumartaları ilâve edip karıştırınız
Patatesleri temizleyip dörde bölünüz, patatesleri küçük bir tencereye koyup üzeri kapatıncaya kadar su koyup tuz ilâve edip orta ateşte kontrol ederek yirmi beş otuz dakika haşlayıp suyunu süzdürünüz
Bir kalburdan veya püre makinasından karıştırmadan keçirip yukarıda pişirdiğiniz hamurun içine karıştırınız
Bir tavaya veya tencereye patatesleri kapatabilecek kadar rafine yağı koyup kızdırınız
Bir tatlı kaşığı ile bir kaşık patatesli hamurdan alıp başka bir tatlı kaşığı ile kaşıktan hamuru alıp yağın içine atınız
Yağın aldığı kadar patatesli hamurdan aynı şekilde yağın içine koyup üç dört dakika altın sarısı gibi kızartıp bir kevgirle yağsız olarak yağdan çıkarıp servis ediniz.
|
|
PATATES DOFİN (FRANSA) Tarifleri Cordon Bleu Tarifleri
|
|