Patates 10 orta boy
Duru köftelik Bulgur 2 su bardağı
Sıcak su 1+1/4 su bardağı
Yeşil soğan 10 orta boy
Maydanoz 1 demet
Salça 2 yemek kaşığı
Sarımsak 8-10 diş
Pul biber 2 tatlı kaşığı
Karabiber 2 tatlı kaşığı
Kırmızı biber 2 tatlı kaşığı
Kimyon 2 tatlı kaşığı
Tuz 2 tatlı kaşığı
Zeytinyağı 3/4 su bardağı
Limon suyu 4 yemek kaşığı
Patatesler yıkanır,haşlanır ve soyularak rendelenir.Bulgur tepsiye alınır,üzerine sıcak su dökülür ve kağpak kapatılırak 20 dakika bekletilir.Diğer tarafta soğan ve maydanozlar yıkanır,ayıklanır ve ince ince doğranır. Yumuşamış olan bulgur il erendelenmiş patatesler karıştırılır. Üzerine salça, kabukları soyulmuş, yıkanmış ve dövülmüş sarımsak, pulbiber, kırmızı biber, kimyon ve tuz ilave edilerek yoğrulur. Zeytinyağı eklenip karıştırılır. En son soğan,maydanoz ve limon suyu ilave edilerek tekrar karıştırılır. Ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp oval şeklinde köfteler yapılarak servis tabağına dizilir.(K.K.Halıcı)
NOT: Birçok yörede bilinir. Ara ögünlerde sıklıkla yapılır. Tarif Konya'dan alınmıştır.
|