|
Patates Kroket |
|
NeclaK
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.07.2007
Mesajlar: 29 Şehir: K.Maraş |
Kısa URL: https://ml.md/lc16773
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2007
2,600 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet orta boy patates
1 çay bardağı buğday nişastası
1 su bardağı rende kaşar
2 adet yumurta
1 çorba kaşığı un
kırmızı toz biber
tuz
kızartmak için sıvıyağ
Patatesler haşlanıp püre haline getirilir. İçine nişasta, yumurta, un, tuz, kırmızı toz biber, rende kaşar eklenir, yoğrulur. Harçtan ıslatılmış elle ceviz kadar parçalar alınır, top yapılır, una bulanır, kızgın yağda pembe renkte kızartılır.
|
Patates Kroketi |
|
sevcan
Aşçı
Kayıt: 21.05.2007
Mesajlar: 17 Şehir: Van |
Kısa URL: https://ml.md/lc16362
Gönderme Tarihi: 14.Tem.2007
3,117 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. patates
2 adet yumurta
tuz
karabiber
1 su bardağı galeta unu
Kızartma için sıvıyağ
Patatesler haşlanır, kabukları soyulur, ezilerek püre haline getirilir.
1 adet yumurta eklenir, karabiber, tuz katılır, iyice yoğrulur.
Harçtan köfte şeklinde parçalar yuvarlanır.
Önce çırpılmış yumurtaya sonra galet ununa bulanaır.
Kızgın yağda pembeleşene kadar kızartılır.
|
Patates Kroketi |
|
mutfaktabirimivar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.01.2007
Mesajlar: 293 Şehir: Ümitköy |
Kısa URL: https://ml.md/lc11701
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2007
2,840 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo patates
6 yumurta
50 gram tereyağı
bol zeytinyağı
yeteri kadar tuz, karabiber, un ve kurutulmuş ekmek tozu
1 fiske cevz-i bevva
Patatesleri kabuklarıyle iyice yıkadıktan sonra büyükçe bir tencereye koymalı. Üstüne soğuk suyu doldurmalı. Bir kaşık da tuz serptikten sonra kabı ateşe oturtmalı. Patatesler haşlanınca kabuklarını soymalı ve pompresten geçirerek püre durumuna getirmeli.
Patates püresini paslanmaz çelikten yapılmış bir tavaya boşaltmalı. Tuzunu, biberini ve bir fiske cevz-i bevva'yi serpiştirdikten sonra küçük parçalara bölünmüş tereyağını katıp kabı orta ısılı bir ateşe oturtmalı.
Tahta bir kaşıkla karıştırarak püreyi iyice kuruyuncaya kadar ateşte tutmalı. Sonra kabı ateşten almalı. Tahta kaşıkla çabuk çabuk karıştırırken dört yumurtanın sarısını teker teker katmalı ve birincisi yedirilmeden ikincisini katmamalı. Dört yumurta sarısı da yedirlldikten sonra tavadaki karışımı büyük ve yassı bir tabağa boşaltıp bir spatulayla bir parmak kalınlığından az olmayacak biçimde düzlemell. Karışım soğuduktan sonra bunu İstenilen biçimde (yuvarlak, oval, yassı ve yuvarlak biçimlerde) parçalara bölmeli. Servis vaktinden beş-on dakika önce kalan iki yumurtayla Öbür dört yumurtanın akını çukurca bir kapta bir tutam tuzla hafifçe çırpmalı.
Hazırlanmış olan patatesli parçaları önce una, sonra çırpılmış yumurtaya en sonunda da kurutulmuş ekmek tozuna bulayıp içinde bol kızdırılmış zeytinyağı bulunan tel kafesli derin tavaya koyup nar gibi kızartmalı.
Kıtır kıtır olacak kroketleri iyice süzdükten sonra bir kızartmanın çevresine koymalı ve böylece sıcak sıcak servis yapmalı.
ML® Patates Kayganası için tıklayın
Fotoğraf "şems" tarafından gönderildi. 12.03.2015
|
Patates Kroket |
|
SosiScan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.05.2006
Mesajlar: 90 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc6400
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2006
2,901 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. patates
1 yemek kaşığı nişasta
2 adet yumurta
Kırmızı toz biber
50 gr. kozan peyniri rendesi
Yeteri kadar un
Patatesler haşlanıp püre haline getirilir. Patateslerin içine rendelenmiş kaşar peyniri nişasta, yumurta, tuz, kırmızı biber ilave edilip iyice karıştırılır. Top haline getirilerek kızartılır.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 01.12.2023
|
|